Gaupe er det eneste store kattedyret vi har i Norge, og kan bli over 20 kg store. De har sylskarpe klør, kraftige tenner og kan løpe i 75 km/t, men er det egentlig farlig å møte en gaupe når man er ute på tur i skogen?

Det er absolutt ikke farlig å møte en gaupe i naturen. Gauper ser ikke på mennesker som verken mat eller en trussel, og det er ikke engang registrert noen gaupeangrep i Skandinavia. Isteden er de ekstremt sky dyr som sjelen viser seg for mennesker, men foretrekker heller å stole på den gode kamuflasjen sin for å ligge skjult i busker og kratt.

Det er altså på ingen måte farlig å møte på dette ville kattedyret ute i norsk natur, selv om du er ute på tur med hund. Du vil rett og slett aldri bli angrepet av en gaupe, så det er virkelig ikke noe å bekymre seg over.

Hvis du er veldig heldig kan det hende at du kan få se en vill gaupe i løpet av livet ditt. De er jo sky og vanskelig å se, men noen er heldige nok til å få et glimt av dem. Som oftest ser man bare en liten gauperompe som smetter inn i et kratt, men noen er også heldige nok til å se hele dyret.

Om du først ser en gaupe får du heller bare nyte synet og kose deg med å se en av de vakreste dyrene vi har i norsk natur.

Les også: