Hvordan finne personnummer til barna sine

Å huske personnummer kan bli krunglete, spesielt med småbarn hvor man egentlig aldri har hatt bruk for personnummeret tidligere. Man får jo dette personnummeret på fødselsattesten, men denne er det fort gjort å legge langt vekk i et skap når årene går. Men det finnes faktisk enkle måter å finne personnummeret til barna sine på uten å måtte lete frem gamle papirer i skapet!

En rask og grei måte å finne personnummeret til barne sitt på er ved å logge inn på Helsenorge.no. Dette er den offentlige helseportalen som kan brukes for å bestille legetimer, bytte fastlege osv. Her kan man logge inn med Min ID, og deretter velge om man vil bruke tjenesten som seg selv, eller som barnet sitt.

Velg barnet ditt, og klikk så på navnet til barnet i menyen. Velg fanen «Kontaktinformasjon» under «Profil og innstillinger«, og klikk så på der det står «Hva burde helsepersonell vite om deg?«. Der får man opp informasjon om barnets navn, foreldre, adresse og ikke minst personnummer.

Merk at du må være oppført med foreldreansvar for å kunne få tilgang til å bruke Helsenorge.no som barnet ditt, så dette fungerer ikke hvis du ikke har foreldreansvar.

Og det er alt som må til for å finne personnummeret til barna sine digitalt. Så om du blir litt usikker på hvilke tall det var igjen, er det bare å dra frem laptopen eller mobilen og logge inn, så får du sjekka det på to minutter!

Oppdatert: Tidligere fikk man se personnummer til barnet sitt med en gang man logget inn på Helsenorge, men dette har blitt endret på. Artikkelen ble oppdatert i september 2020 for å reflektere hvordan man nå finner personnummeret til barna sine etter Helsenorge sine oppdaterte nettsider.

Les også:

5 kommentarer om “Hvordan finne personnummer til barna sine”

  • Oi, det har du jammen rett i. Det ser ut som om Helsenorge har endret på nettsidene. Men jeg fant ut av hvordan man fortsatt finner det der, så nå er artikkelen oppdatert med en ny måte 😉

   Her er fremgangsmåten når du er logget inn på barnet ditt på Helsenorge:
   «Velg barnet ditt, og klikk så på navnet til barnet i menyen. Velg fanen «Kontaktinformasjon» under «Profil og innstillinger«, og klikk så på der det står «Hva burde helsepersonell vite om deg?«. Der får man opp informasjon om barnets navn, foreldre, adresse og ikke minst personnummer.»

   Dette er også oppdatert i teksten til selve artikkelen.

   Takk for at du sa ifra om feilen!

   Svar
   • ÅÅÅ takk! jeg har lett og lett inne på helsenorge og endelig fant jeg det med enne hjelpen!

    Svar
  • Hei. Da må du nok ta kontakt med Skatteetaten for å få opplysningene fra folkeregisteret. Eventuelt logge inn på Folkeregisteret sine nettsider. Men jeg er ikke 100 % sikker på om de gir dem ut der siden jeg ikke kan sjekke dette selv, men tror det er et fornuftig sted å starte.

   Svar

Legg igjen en kommentar