Når man åpner enten Messenger eller Facebook på mobilen eller PC-en får alle som har deg på vennelista opp profilbildet ditt med et lite, grønt merke under. Dette viser at man er pålogget, og så godt som alle vennene dine kan i prinsippet se at du er online.

Dette kan jo være litt problematisk, for eksempel dersom du ønsker å inn for å svare på noen få meldinger, men kanskje utsette et par andre, eller rett og slett ikke vil bli sett som online på Facebook i arbeidstiden eller lignende.

Heldigvis er det mulig å skjule at man er aktiv på Facebook eller Messenger, og for å gjøre det må du logge inn på Facebook-appen eller nettsiden. Klikk på «Instillinger» og velg «instillinger og personvern». Skroll litt ned på siden til feltet som heter «personvern» og se etter feltet «aktiv-status». Denne klikker du så til å være av, så vil aldri noen kunne se om du er aktiv på Facebook / Messenger.

For å slå på den grønne ruta igjen må du gjøre det samme, og frem til da vil du kunne bruke både Facebook og Messenger så mye du bare vil uten at noen kan se om du er aktiv eller hvor lenge det var siden sist du var aktiv på plattformen.

Les også: