Seerloggen på YouTube er en enorm liste over alle YouTube-klipp du noen gang har sett, så her finner man en oversikt over alle videoklippene man har sett på tjenesten når man har vært logget inn på Google-kontoen sin. Det er mange grunner til å ville slette denne, for eksempel ved at man har sett noe som er litt flaut, eller noe man ikke ønsker at noen andre skal se at man har sett på. Det er heldigvis enkelt å slette seerloggen permanent, og når man gjør det kan ingen lenger se at du har sett dette klippet.

For å slette seerloggen på YouTube må du først gå inn til nettsiden https://myactivity.google.com/. Denne gir oversikt over alle aktiviteter som har skjedd på Google-kontoen din. Der klikker du så på knappen hvor det står «YouTube-logg», og velger fanen som heter «Administrer aktivitet». Her vil du se hvilke videoklipp du har sett, og kan enkelt fjerne klipp ved å klikke på søppeldunkikonet ved siden av videoen.

Når det er gjort er dette klippet fjernet fra seerloggen din permanent! Det kan ta tid å slette alt siden du må ta én og én ting, men det er også mulig å søke opp YouTube-klipp herfra dersom det er noe spesielt du vil slette. Ellers er det bare å bla seg nedover for å lete seg frem til ting man vil slette fra seerloggen.

Til tross for at man må klikke på søppelbøtteikonet for hver ting man har sett går det overraskende fort å slette alt, for siden er veldig rask å bruke. Så det tar ikke spesielt lang tid med mindre du har sett på YouTube flere timer hver dag.

Fra denne siden er det for øvrig også mulig å sette på automatisk sletting av seerloggen. Her kan du velge å slette loggen automatisk enten 3, 18 eller 36 måneder etter at du så klippet. Dette er jo kjekt for de som ikke vil la Google ha full kontroll over alt man har sett på gjennom tidene, eller bare ikke vil at alt du har sett skal være lagret i seerloggen til evig tid.

Les også: