De fleste som handler på eBay kjøper typisk småvarer til under hundrelappen per ting. Nå som reglene for MVA ble endret i 2020 betyr det at alle varer man kjøper på internett fra utlandet skal betale MVA fra første krone, ikke kun på varer som koster over 350 kroner slik det var tidligere.

Dette betyr videre at varer som blir importert inn i landet privat må betale både MVA på 25 % i tillegg til et fortollingsgebyr som ligger på hele 149kr! Dette er jo helt håpløst dersom man kjøper en vare til 20 kroner, for da betaler man veldig mye mer i fortollingsgebyr enn det man gjør for selve varen og MVA i seg selv.

Hvordan unngå fortollingsgebyret på eBay

Man vil jo selvsagt unngå dette fortollingsgebyret, og heldigvis er det en enkel måte å gjøre det på. eBay har nemlig åpnet for muligheten for nordmenn å betale inn 25 % MVA på produktet når man er i kassen. Så lenge du gjør det er merverdiavgiften i orden, og du trenger ikke å fortelle varen når den kommer inn i Norge. Det betyr videre at du heller ikke trenger å betale et fortollingsgebyr når pakken kommer, for dette er jo kun for å dekke innkreving av MVA.

Les også: Er det trygt å bestille solbriller på eBay? Forklart.

Så betal disse ekstra 25 % skattene når du kjøper varen din på eBay, så er det alt du trenger å betale. Unntaket er når du handler for over 3 000 kroner i samme sending, for da kommer det egne regler. Heldigvis er det aller fleste pakker fra eBay langt unner denne grensa, men det er jo lurt å være klar over.