Piggsvin, også noen ganger kalt pinnsvin, er et artig lite dyr som faktisk er et pattedyr. Mange synes de er søte, og i mange land er hold av piggsvin som kjæledyr faktisk relativt vanlig. Men er det lov å holde piggsvin i fangenskap her i Norge?

Svaret er nei, i Norge er det ikke lov å holde piggsvin som et kjæledyr. Dette gjelder både piggsvin man finner i naturen, så vel som piggsvin som kjøpes fra oppdrettere i utlandet. Ingen arter piggsvin er lovlige.

Dersom du ønske deg et piggete kjæledyr må du derfor flytte til et annet land for å gjøre det lovlig. Det er neppe trolig at norske politikere kommer til å endre loven rundt hvilke dyr som er lov å holde som kjæledyr med det første, så det kommer trolig ikke til å bli lov å ha piggsvin som kjæledyr i nærmeste fremtid.

Til tross for at det er ulovlig å holde dem som kjæledyr er de artige kjæledyr i de landene hvor det er lov. Det er en hobby for de spesielt interesserte, men det finnes et stort miljø av piggsvineiere rundt om som deler erfaringer og tips rundt hvordan man best tar seg av et piggsvin.

Les også: