Hvordan aktivere totrinnsbekreftelse på TikTok

Når man bruker totrinnsbekreftelse på en tjeneste holder det ikke lenger med kun passordet for å kunne logge inn på en brukerkonto. I tillegg trenger man også en kode man mottar på SMS, i en egen app, eller på e-post. Denne totrinnsbekreftelsen gjør det utrolig vanskelig for noen å hacke brukerkontoen din uansett om de på en eller annen måte klarer å få tak i passordet ditt.

Dersom du er interessert i at ikke uvedkommende skal få tilgang til TikTok-kontoen din anbefaler vi at du først og fremst skaffer deg et sterkt passord som er vanskelig å hacke, og deretter aktiverer totrinnsbekreftelse.

For å aktivere totrinnsbekreftelse på TikTok gjør du følgende:

  1. Åpne TikTok-appen og logg inn på brukerkontoen din.
  2. Klikk på «Me».
  3. Klikk på «…» for å åpne menyen.
  4. Velg «Security» fra menyen.
  5. Endre knappen på «2-step verification» fra «off» til «on».
  6. Velg om du vil motta totrinnsbekreftelsen på SMS eller e-post.
  7. Bekreft at e-posten eller mobilnummeret stemmer.

Og så er TikTok-brukeren din mer eller mindre 100 % trygg mot hackerangrep. Hvis du velger SMS-metoden må en eventuell hacker først få tak i passordet ditt, og deretter må de få fysisk tilgang til mobilen din for å lese hvilke tall som kommer på SMS-en. Det er jo mye, mye vanskeligere enn å bare gjette passordet!

Er det egentlig vits å bruke totrinnsbekreftelse på TikTok?

For de fleste er det vel verdt å aktivere totrinnsbekreftelse på TikTok og andre kontoer for den saks skyld. Det er faktisk utrolig mange nordmenn som er utsatt for passordlekkasje. Dette skjer ved at en nettside du har registrert deg på hackes, så får hackere tilgang til brukernavn, e-postadresse og passordet som var brukt på den siden.

Det betyr at dersom du bruker samme passord på TikTok som du gjør andre steder er det en seriøs risiko for at hackere før eller siden vil få tilgang til kontoen din.

Med totrinnsbekreftelse så godt som eliminerer du risikoen for at slike hackerangrep skjer, og da kan du bruke kontoen samtidig som du føler deg 100 % trygg på at kun du får logget inn på den.

Les også:

Legg igjen en kommentar