Hvordan få billigere bilforsikring

I Norge er alle biler som kjører på offentlig vei lovpålagt å ha ansvarforsikring. Denne dekker skader på andre, men om du vil at bilen din også skal dekkes av forsikringen må du vurdere delkasko eller fullkaskoforsikring også.

Selv om det er lovpålagt med forsikring av bil i Norge kan man selv fritt velge hvilket forsikringsselskap man skal ha forsikringen hos. Man merker fort at det kan være store variasjoner i hvor mye man betaler i forsikring av bil, spesielt når man sammenlignet seg med andre som også betaler bilforsikring.

Det er heldigvis måter å spare penger på bilforsikring på, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan man kan gå frem for å få billigere bilforsikring.

1) Få tilbud fra flere forsikringsselskap for den billigste forsikringen

Av alle tipsene på listen for å få billigere bilforsikring, er det denne som kommer til å spare deg for mest penger raskest. Tipset er så enkelt som at du bruker en tjeneste som lar deg sammenligne forsikringspriser, så velger du den tjenesten som gir deg det beste tilbudet.

I praksis foregår det ved at du kan gå til Tjenestetorget sine nettsider for å velge forsikring. Velg Bilforsikring og klikk deg videre.

Derfra må du fylle inn:

  • Skiltnummer.
  • Hvilken type forsikring du vil ha.
  • Kilometerstand.
  • Om det er pant på bilen.
  • Bonus.
  • Årlig kjørelengde.
  • Alder på yngste sjåfør av bilen.

Og så sender du inn skjemaet. Nettsiden bruker så denne informasjonen for å søke frem det forsikringsselskapet som har det aller billigste tilbudet basert på akkurat de behovene og den tilstanden det er på bilen din.

Deretter får du opp et par ulike aktører du kan velge mellom, og her er det jo naturlig å velge den billigste.

Det er for øvrig fint mulig å bruke denne nettsiden til å sjekke hvilke tilbud du får. Selv om du fyller inn all informasjonen er det ikke noen press eller plikt til å faktisk bytte forsikringsselskap, så du kan bruke den for å se om du betaler for mye fra før av.

2) Ikke vær redd for å bytte forsikring

Det er mange som er veldig lojale når det kommer til forsikringsselskap, men det er ikke nødvendigvis så lurt. Akkurat som med strømselskap eller mobilselskap er det ofte penger å spare på å bytte forsikringsselskap hvis du har vært kunde der i flere år, for ofte kan nye konkurrenter komme med gode tilbud som du ikke automatisk får om du allerede er kunde der.

Sjekk derfor muligheten for å bytte forsikringsselskap, så ser du raskt at du trolig kan spare noen kroner på å bytte.

3) Reduser årlig kjørelengde

Den årlige kjørelengden har mye å si på hvor mye du betaler i forsikring hvert år, og det er definitivt penger å spare på å redusere den årlige kjørelengden.

Her er det viktig å velge en kjørelengde som faktisk er realistisk basert på hvor langt du kjører, for du kan fort få problemer med forsikringen hvis du kjører mer enn den årlige kjørelengden.

Om du derimot har en kjørelengde som er lavere enn det du har sagt til forsikringsselskapet bør du ta kontakt med dem med det samme for å redusere denne. Da får du en litt lavere faktura allerede neste måned.

Kjøre bil

4) Bytt til en mer forsikringsvennlig bil

Alle ulike bilmerker og bilmodeller har sin egen forsikringsverdi som har mye å si for hvor mye du må betale i bilforsikring, uansett om du har ansvarsforsikring, delkasko eller fullkasko. Visse bilmerker som BWM og Mercedes er betydelig dyrere å forsikre enn om du kjøper deg en WV Golf, og ofte kan man oppleve at forsikringsvennlige biler er så mye som dobbelt så billig å forsikre som dyrere biler.

Hvis du vil ha en billig bilforsikring kan det være lurt å se etter en trygg og «rolig» bil når du skal kjøpe den neste bilen din. Unngå biler som er populære blant ungdom som liker å kjøre fort og sånt.

Det er helt mulig å ringe forsikringsagenten sin og høre om litt ulike modeller hvis du er på biljakt, og det står mellom et par ulike valg.

5) Bygg opp forsikringsbonusen din

Forsikringsbonus på bil fungerer slik at man får en rabatt i form av bonus for hvert år man kjører skadefritt. De fleste forsikringsselskaper gir deg opptil 10 % bonus hvert år, helt til du får enten 75 % eller 80 %. I praksis betyr det at når du har kjørt uten å bruke forsikringen i 8 år, så betaler du bare en liten brøkdel av det du gjorde når du begynte å kjøre.

Dette er en god grunn til at man frarådes å la forsikringen stå på navnet til foreldrene sine eller tilsvarende, for det er viktig å bygge opp egen bonus.

Husk også at man beholder bonusen sin selv om man bytter forsikringsselskap, så man trenger ikke å føle seg fanget hos forsikringsselskapet sitt selv om man har oppspart mye bonus der.

6) Sjekk om du kan få samlerabatt

En del forsikringsselskaper tilbyr deg samlerabatt hvis du har flere forsikringer hos samme selskap. I mange tilfeller kan du spare penger på å samle alle forsikringene dine hos én aktør, og ofte kan det lønne seg å flytte billige forsikringer som reiseforsikring over til den aktøren du har bilforsikring hos. Plutselig får du 5 % eller 10 % rabatt på bilforsikringen uten å måtte betale stort mer enn noen tiere ekstra i året for reiseforsikring.

7) Velg høyere egenandel

Jo høyere egenandel du har på bilforsikringen din, jo lavere blir forsikringssummen. Her er det klart at man ikke kan ta det altfor langt, for med for høy egenandel kan det bli store økonomiske problemer om man trenger å bruke forsikringen. Men prøv å finn en gyllen middelvei som passer for deg og ditt behov.

Dersom du er en person som mer eller mindre aldri bruker forsikringen kan man jo like greit velge en med høy egenandel. Omvendt bør personer som ofte benytter seg av forsikringen heller gå for en lav forsikringssum. Du vet jo selv best om du er en person som har høy risiko for å faktisk trenger forsikringen eller ikke.

8) Bruk en app som bekrefter at du kjører trygt

Noen forsikringsselskap lar deg få muligheten til å laste ned en app som måler hvor god du er som sjåfør. Disse appene gir deg poeng hver gang du kjører trygt, og noen forsikringsselskap gir deg til og med rabatt på forsikringen hvis du er flink til å kjøre innenfor fartsgrensa og kjører fint.

Det er selvsagt helt frivillig å bruke disse appene, og du må altså kjøre fint for å få rabatt, men om du er en forsiktig sjåfør kan det være en god måte å spare litt penger på bilforsikringen på.

Langt ifra alle forsikringsselskapene tilbyr slike apper per 2022, men trolig blir disse bare mer og mer vanlige i fremtiden.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar