Hvordan lage escape room hjemme

Escape room har tatt både Norge og resten av verden med storm, men i likhet med alt annet som er gøy har jo dette måttet stenge ned under pandemien. Dette har fått industrien til å tenke nytt, så i denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan lage eget escape room hjemme. Det betyr at du kan klinke til med escape room for familien enten dere sitter hjemme, er på hytta, eller samles hos noen venner.

For å lage escape room hjemme kan du i utgangspunktet velge om du vil gjøre all jobben med å lage alt selv, eller bruke et ferdig sett som har laget spillet for deg. Det finnes nemlig Escape Room-spill du kan ha hjemme, som inneholder alt du trenger av både historien, utstyr og oppgaver.

EXIT: The Game Escape Room

EXIT: The Game Escape Room er en av disse Escape Room-spillene du kan spille hjemme. Hele spillet er på norsk, og kommer i åtte ulike utgaver hvor noen har høyere vanskelighetsgrad enn andre.

Spillet koster omtrent 200 kroner, og kan kjøpes hos Coolstuff. Du velger hvilket av de åtte spillene du ønsker å kjøpe, så kan dette spilles én gang. En del ut utstyret må nemlig «brukes opp» i løpet av spillet. Men hvem vil vel uansett spille samme escape room flere ganger på rad?

Med EXIT: The Game Escape Room kan man spille opptil fire personer (men det går jo med flere også, men det er dimensjonert for fire), og hver runde tar mellom én og to timer.

Selve spillet har et klassisk escape room-format hvor dere må løse oppgaver for å få bokstaver og ting dere trenger for å løse en kode. Det følger med en kodeskive som må brukes underveis for å finne løsningene.

exit escape room spill

Man trenger ikke å ha noe utstyr selv ettersom alt følger med i esken, men om dere skal ha en creepy kveld på hytta er det jo kult om man klarer å finne frem litt rekvisitter som kan brukes da.

Alle de åtte modulene kjøpes hver for seg, og har hele historien og oppsettet på norsk, så alle kan delta på det.

50 Clues Escape Room-spill

Om du enten ikke liker EXIT: The Game Escape Room, eller kanskje til og med har spilt alle åtte spillene, så finnes det også et annet alternativ som heter 50 Clues. Også dette koster rundt 200 kroner per spill, og igjen kan hvert spill kun spilles én gang.

Det er tre moduler til 50 Clues, men i motsetning til EXIT må disse spilles i rekkefølge for å gi mening. Så dette er best om dere er en gjeng som samles hver gang, hvor alle kan være med på alle. Det er tre moduler her, og hver modul tar rundt en times tid.

50 Clues escape room spill

Med 50 Clues må man også bruke en smarttelefon koblet opp til internett for at spillet skal fungere. Man må nemlig legge inn kodene man finner på en nettside for å bekrefte at de stemmer, og da får man neste hint. Så dette er noe man må være klar over før man tar med spillet på en øde hytte uten 3G! 50 Clues er nok best for dere som vil spille escape room hjemme i stua!

Lag ditt eget escape room

Det er selvsagt også mulig å lage sitt eget escape room, og dette gir jo mye større muligheter enn om du kjøper en pakke som inneholder en ferdig historie. For her kan du lage en historie som er tilpasset hytten eller boligen dere er i, de som spiller, og hvordan stemningen skal være den kvelden.

Ulempen med å lage sitt eget escape room er jo at for det første er det veldig mye arbeid. Det tar som regel mye mer tid å lage et godt escape room med gode løsninger enn man kanskje skulle tro.

Den andre ulempen er jo at man ikke får deltatt selv. For det er ikke akkurat spesielt morsomt å skulle delta på et escape room man selv har laget!

Escape room rekvisitter

Om du derimot er komfortabel med å være game master og se vennene dine slite med å knekke oppgavene du har utviklet er det supermoro med et hjemmelaget escape room. Dette kan virkelig bli bra om man går inn for å bruke hele rommet, og lage rekvisitter til oppgaven.

Når du skal lage ditt eget escaperoom hjemme eller til hytte anbefaler vi å bruke god tid på å lage morsomme oppgaver det faktisk får an å løse. Noen synes det er moro med veldig vanskelig oppgaver, men de fleste liker faktisk bedre å vinne enn å slite med helt umulige oppgaver.

Så prøv å lage oppgaver som faktisk er mulig å løse uten at det er altfor umulig. Det er ikke så lett å lage riktig vanskelighetskrav på oppgavene som man kanskje skulle tro, så det er veldig kjekt å ha en prøvekanin du kan teste oppgavene på for å se hvordan de gjør det, og hvor lang tid det tar.

Denne artikkelen inneholder annonser for Coolstuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar