Hva er fordelene med å leie et minilager? Forklart

Det har blitt mer og mer vanlig å leie et minilager, og disse brukes for å lagre ting man ikke har mulighet til å lagre i boligen sin selv. Både privatpersoner og bedrifter bruker minilager, og det nesten ingen begrensninger for hva man kan lagre der. De siste årene har man sett at det har blitt mer og mer populært å leie minilager, og nordmenn har virkelig fått opp øyne for denne typen tilbud. 

Selv om det heter minilager er de ikke nødvendigvis supersmå, og ofte ligger størrelsen på mellom 1,5 kvadratmeter og 15 kvadratmeter. De er gjerne lagt opp slik at man får en nøkkel som kan brukes for å komme inn i bygget, så vel som å åpne lageret sitt, slik at man kan hente eller levere ting akkurat når man måtte ønske. 

Noen minilager fungerer helt automatisk ved at man bestiller og betaler for et lager på internett, og får en kode som kan brukes for å åpne lageret første gang den datoen man velger. Denne mottar man på e-post, så man kan dra dit akkurat når det passer seg. Inne på rommet ligger nøklene som skal brukes i fremtiden, og lageret er klart til bruk. Dette lar deg skaffe et minilager på kort tid, noe som er kjempenyttig om du holder på å flytte på en søndag og trenger et sted å ha ting stående i noen dager på grunn av en forsinkelse eller lignende.

Hva kan man lagre i et minilager?

Man kan for det meste oppbevare alt man måtte ønske i minilageret sitt, så fremt det ikke avgir lukt eller kan skade innholdet i de andre lagerrommene ved siden av. De fleste som leier minilager bruker det for å oppbevare møbler eller lignende, enten midlertidig mens de pusser opp boligen, eller mer permanent fordi de rett og slett ikke har plass hjemme. Mange bruker det som en slags garasje eller kjeller hvor man har litt diverse som man kun trenger å bruke en liten periode hvert år, så kan man bare dra og hente det når man har bruk for det. 

Det er mange som bruker minilager til å lagre ting som ikke er i sesong. På sommeren står vintertøy, ski, snøfreser, snøskuffer og lignende på lageret, og når høsten begynner å nærme seg slutten drar man for å hente alt dette samtidig som man legger fra seg uteleker, sommertøy, utemøbler, gressklipperen, hageslanger og andre ting man ikke har bruk for på vinteren. 

Hva man må regne med å betale for å leie et minilager?

Det er store prisforskjeller basert på hvor i landet man vil leie minilager, og hvor stort lager man trenger. Ofte pleier prisene å ligge på 300-400kr i måneden for de minste minilagerene på et par-tre kvadratmeter, mens prisene for et minilager på rundt 10 kvadratmeter koster mellom 1 000kr og 1 500kr i måneden. Dersom man skal ha et relativt stort minilager er det altså en solid månedlig utgift, men man har en del lagringsplass for 500-600 kroner. De færreste har nok bruk for 10 kvadratmeter når de bare skal lagre møbler og ting de ikke har plass til hjemme.

I Norge er det mange ulike aktører som tilbyr minilager, og alle disse har selvsagt ulike priser. I de største byene er det gjerne 3-4 ulike firmaer til tilbyr minilager, så det er lurt å bruke litt tid på å sjekke ut de ulike tilbudene før man bestiller et minilager, for det kan faktisk være ganske store forskjeller i både pris og hva de tilbyr. 

Les også:

Legg igjen en kommentar