Vi nordmenn bruker stort sett veldig mye strøm sammenlignet med andre land, og veldig mange av oss har dessuten dårlige strømavtaler hvor vi betaler mer for strømmen vår enn det vi strengt tatt trenger å gjøre. Men hva er egentlig vitsen med å være lojal mot strømselskapet sitt? Så lenge man ikke har en tidsfestet kontrakt med dem er det sjeldent lønnsomt å være lojal, og man kan ofte spare mye penger på å bytte strømselskap.
Hvor vanskelig er det å bytte strømselskap selv?
Det er en del som kvier seg mot å bytte strømselskap rett og slett fordi de tror det er mye stress. Dersom man for eksempel skal bytte mobiltelefonabonnent er det mange faktorer som spiller inn, som både datamengde, dekning, bonuser og mye annet. Når man bytter strøm er det stort sett én ting som spiller en rolle, nemlig hvis dyr eller billig den er. Strømmen man får levert er jo den samme uansett, og det spiller sjelden noen rolle hvilket selskap som leverer den for deg.
Dette betyr også at det er veldig enkelt å bytte strømselskap. Om strømavtalen du har nå er dyrere enn den du får tilbud om bør du bytte med det samme. Dersom den ikke er det kan du la vær.
Les også: Hvilken type strømavtale vil lønne seg over tid? Forklart.
Bytt strømselskap selv – og vær sikker på at du får den billigste strømavtalen!
Å bytte strømselskap er faktisk veldig enkelt, og alle kan gjøre det selv. Det finnes nemlig flere nettsiden som samler alle tilbudene for deg slik at du lett kan se hvilke tilbud som passer best for deg.
En slik nettside som lar deg bytte strømleverandør til den billigste aktøren er Tjenestetorget. Der kan du skrive inn adressen din, så får du tilbud fra alle aktørene som leverer strøm til boligen din.
Her er det bare å klikke videre på det tilbudet du liker best, noe som for de fleste vil være den spotprisavtalen med lavest kostnad per kWh. Når du velger en ny strømleverandør hos Tjenestetorget trenger du egentlig ikke å gjøre noe mer enn å vente noen dager på at leverandøren blir skiftet. Du vil ikke merke stort til det før du får faktura fra en ny strømleverandør.
Les også: Hvordan bytte leverandør av nettleie? Forklart.
Man trenger ikke engang å si opp avtalen med den gamle strømleverandøren, for det tar den nye seg av for deg. Man kan jo tross alt kun ha én strømleverandør om gangen.
Så det er faktisk overraskende enkelt å bytte strømselskap, og alle kan få det til uten noe mer stress. Så lenge du finner en faktura fra den gamle leverandøren slik at du kan se hva du betaler for strømmen i dag, er det altså ikke verre enn å fylle inn adressen sin på Tjenestetorget eller en annen lignende tjeneste for å få oversikt over alle tilbudene, og velge et tilbud som er bedre enn det du allerede har i dag.
Denne artikkelen inneholder annonser for Tjenestetorget.