Hvordan sammenligne strømpriser

Strømregninga er en stor del av de faste månedlige utgiftene til de fleste av oss, og denne merker vi spesielt godt på vinteren når strømmen er dyrere enn resten av året. Med litt uforsiktig oppvarming av boligen på feil tidspunkt om vinteren kan man få ganske dyre strømregninger veldig fort!

Nå er det i utgangspunktet to måter å spare penger på strømregningen på. Den første er å gå aktivt inn for å bruke mindre strøm. Her i Norge har de fleste av oss et strømforbruk som enkelt kan justeres for å bruke mindre strøm, og vi har allerede skrevet en lang artikkel om ulike små tiltak man kan gjennomføre for å spare strøm i hverdagen.

Den andre måten å spare penger på strømregninga på er ved å bytte strømselskap. Strømmen som kommer inn til det elektriske anlegget ditt er kliss lik uansett om du får det Hafslund Strøm eller Fjordkraft. Det er jo slik at noen selskaper er bedre på kundeservice og ekstratjenester, men for de aller fleste er det kun prisen som har noe å si når man skal velge strømselskap.

Hvis du vil ha så billige strømutgifter som mulig velger du den strømleverandøren som gir deg den beste avtalen. Flere tester har vist at du over tid bør velge spotprisavtaler på strømmen din, da dette er den typen avtale som er mest lønnsomt for deg som forbruker.

For å få strømregninga så lav som mulig bør du derfor velge spotpris med så pris per kWh som mulig. Det er jo flere titalls ulike strømselskap i hvert områder, så hvordan skal man være sikker på å få det beste tilbudet?

Slik kan du sammenligne strømpriser

Man sikrer seg det aller beste tilbudet på strøm ved å sammenligne strømprisene hos alle de ulike strømselskapene før man godtar tilbud fra noen av dem. Dette høres stress ut, men det er faktisk veldig enkelt!

For å sammenligne strømpriser trenger du bare å gå til TjenesteTorget sine strømsider. Der skriver du inn postnummeret ditt, så får du automatisk opp tilbud fra alle strømleverandørene i området. Resten av jobben din er nå hundre ganger enklere, for du får opp alle tilbudene sine om side, og det er veldig enkelt å se hvilket strømselskap som faktisk gir deg den laveste prisen.

Når du finner den strømleverandøren med lavest pris er det bare å klikke seg videre på denne, så kan du tegne avtalen allerede der via Tjenestetorget. Det er fort gjort, og de sier til og med opp avtalen med den gamle strømleverandøren for deg.

Hvilken type avtale bør du velge når du skal sammenligne strømpriser?

Det finnes mange ulike typer strømavtale, men tester fra flere ulike hold har vist at det er spotpris som er det mest lønnsomme over tid for folk flest. Her betaler du det strømselskapet betaler for strømmen, samt et lite pålegg, så i praksis betaler du en flytende pris for strømmen. Her betaler du altså mer for strømmen når det er høyt trykk på nettet, og mindre midt på natta når då andre bruker strøm.

Det er et par andre løsninger som også fungerer greit for mange, men over tid vil alle disse ende opp med å være dyrere i bruk enn spotpris.

Vi anbefaler derfor sterkt å velge den spotprisavtalen med lavest påslag per kWh, så får du så billig strøm som det er mulig å få.

Hvor ofte bør man bytte strømselskap?

Det er ikke slik at det lønner seg å være for lojal mot strømselskapet sitt. Det kan derfor vært fornuftig å sjekke strømpriser fra tid til annen for å se om en annen aktør har bedre tilbud enn det du får nå. Dette gjør du på akkurat samme måte ved å gå tilbake til TjenesteTorget igjen for å sammenligne strømprisene.

Det kan vært lurt å skrive ned prisen du betaler for strømmen akkurat nå, så kan du sjekke tilbudene hos TjenesteTorget hvert halvår eller noe sånt. Da er du ganske sikker på at du alltid får den billigste strømmen.

De færreste strømavtaler har for øvrig bindingstid, så det er fritt frem for å bytte så ofte som du bare måtte ønske. Det er heldigvis ikke spesielt mye styr å skulle bytte strømselskap, og det meste foregår helt automatisk, så man må ikke styre spesielt mye med å bytte til det billigste strømselskapet.

Til syvende og sist er det jo opp til hver enkelt hvor ofte de vil bytte strømselskap. Noen bruker TjenesteTorget for å finne den beste strømavtalen én gang i tiåret og er fornøyd med det, mens andre er mer fornøyde med å spare mer penger ved å bytte hvert halvår.

Det er sjeldent at én strømleverandør er billigst over lang tid, så det vil ofte vært lurt å sjekke litt ofte for å sikre seg den beste avtalen. For noen år siden var det i alle fall slik at strømavtalene jevnt over ble billigere for forbrukerne, mens de som hadde gamle strømavtaler (10 + år gamle) satt igjen med høyere regninger fordi de satt med «gamle» avtaler. Nå aner vi jo ikke hvordan ting utvikler seg de neste ti årene, men man bør i alle fall følge litt med.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar