Hvordan ta backup av bilder på Android-telefoner

Når man bruker mobilen sin som et fotoapparat er det lurt å ta jevnlige sikkerhetskopier av bildene, for man risikerer faktisk å miste flere år med bilder og minner dersom telefonen går i stykker uten en backup. Her er det mange som angrer seg når telefonen faller i en vannpytt eller bare nekter å slå seg på en morgen, så gjør deg selv den tjenesten og ta en backup av bildene på Android-telefonen din nå med det samme.

Det er mulig å ta lokal backup av alle bildene dine, eller bruke Google sine tjenester til å ha en sikkerhetskopi som ligger lagret i skyen. Her er det fordeler og ulemper med begge deler, så du må nesten velger den du selv foretrekker. Vi har veiledning for begge metoder nedenfor!

Slik tar du backup av bilder til skyen på en Android-telefon

Det er veldig enkelt å bruke skyen for å ta backup av bildene sine på Android, og man trenger ikke engang å laste ned en egen app for det.

Alt du trenger å gjøre for å ta backup av bildene fra Android til skyen er å:

  1. Åpne Foto-appen.
  2. Logge inn på Google-kontoen din dersom du ikke allerede er logget inn.
  3. Klikke på profilbildet ditt i høyere hjørnetopp (dette er initialene dine om du ikke har valgt et profilbilde).
  4. Klikke på «Innstillinger for foto».
  5. Klikke på «Sikkerhetskopier og synkroniser».
  6. Dra knappen til en på-posisjon.

Nå vil alle bildene du tar sikkerhetskopieres i skyen din, knyttet til din personlige Google-konto. Dersom du velger kvaliteten som heter «Høy kvalitet» under filtypene når du lagrer får du helt ubegrenset mengde lagringsplass gratis, så du kan laste opp hundretusenvis av bilder om du måtte ønske det.

Det er veldig enkelt og greit å ta en sikkerhetskopi av alle bildene dine i skyen. Den store ulempen er jo selvsagt at uvedkommende kan få tilgang til dem dersom de klarer å hacke Google-kontoen din. Vi anbefaler derfor veldig sterk sikkerhet på Google-kontoen din hvis du skal ha lagring av bilder i skyen.

Les gjerne artiklene «Hvordan unngå at e-posten din hackes» og «8 tips for å lage et hackefritt passord«. Om du følger alle rådene der kan du trygt lagre alle bildene dine i skyen uten å være bekymret for at andre skal få tilgang til dem.

Slik tar du lokal backup av bilder på Android-telefoner

Når man tar backup av bilder fra Android-telefonen lokalt velger man å overføre alle bildene til en ekstern enhet man selv kontrollerer, som en USB-minnepinne, en PC eller en ekstern harddisk. Dette er litt mer tungvindt enn å laste alt opp i skyen, men da har du jo mye bedre kontroll over hvem som kan få tilgang til dem.

Det er ganske enkelt å ta backup av bildene sine lokalt, og du trenger bare å gjøre følgende:

  1. Koble mobilen til en PC via en USB-kabel.
  2. Velg mobilen fra listen over tilkoblede enheter.
  3. Gå til mappen som heter «DCIM».
  4. Merk alle bildene ved å høyereklikke og velge «Velg alle«, klikke på Ctrl + A, eller bruke musepekeren for å velge de du vil ta backup av.
  5. Kopier disse over til en ny mappe på datamaskinen din. Dette kan du enten gjøre ved å klikke Ctrl + C når de er markert og Ctrl + V i den nye mappen på datamaskinen, eller bruke høyere musemeny for å velge det samme (funksjonene heter da Kopier og Lim inn).
  6. Eventuelt overfør bildene videre fra datamaskinen til en annen mappe på en ekstern harddisk eller minnepinne. Dette gjøres på samme måte som i steg 5.

Og vipps så har du backcup av alle bildene dine! Om noe skulle skje med mobilen din er det bare å finne frem bildene i denne mappa igjen, og eventuelt dra de tilbake til DCIM-mappa på den nye mobilen om du måtte ønske det.

Dette er både enkelt og trygt, men ulempen er at du må gjøre det manuelt. Så når du tar et nytt bilde lagres dette kun på mobilen igjen, og du må fysisk koble telefonen til datamaskinen og gjennomføre prosessen på nytt for å få backup av dette bildet også.

Det er derfor flest som tar backup hver 14. dag eller én gang i måneden, så er man heller i risiko for å miste noen bilder dersom mobilen går i stykker i denne perioden. Eventuelt kan man bruke skyen for å mellomlagre bildene i mellomtiden.

Les også:

Legg igjen en kommentar