Hvorfor er Nintendo-spill så mye dyrere enn spill til Playstation og Xbox? Forklart

De av dere som har både en Nintendo Switch så vel som en Playstation eller Xbox har sikkert lagt merke til at så godt som alle spill til Playstation og Xbox kommer på salg på et punkt, mens spillene til Nintendo Switch sjeldent gjør det.

Selv flere år etter at de kom ut er det mange av spillene til Nintendo Switch som koster 599 kroner i butikker, og salgene kommer svært sjeldent. Dette er jo en sterk kontrast til andre spill som jevnlig selges for 300 – 400 kroner, men hvorfor er det egentlig slik at Nintendo-spillene er så mye dyrere?

Grunnen til at spill til Nintendo Switch er så mye dyrere enn spill til Xbox eller Playstation er fordi Nintendo har valgt en strategi hvor de så godt som aldri har salg på spillene sine. Det betyr at butikkene alltid må betale full pris for spillene uansett om de er gamle, og kan da heller ikke selges dem billigere uten å tape penger selv.

Konkurrentene har derimot funnet ut at det er en bedre strategi for dem å selge spill billig når de er et par år gamle, for da tenker de at ingen kjøper dem til fullpris uansett. Så det er bare to forskjellige strategier de har, og for deg som er Nintendo-fan må du derfor belage deg på å betale full pris for selv et spill som er tre-fire år gammelt.

Les også: De beste familiespillene til Nintendo Switch.

Som med alt annet er det jo noen unntak, for noen ganger har Nintendo litt salg på spillene sine, både i sin egen nettbutikk så vel som i vanlige elektronikkbutikker som Kjell & Company, Elkjøp eller Power. Ofte ser man at disse er koordinert ved at alle butikkene har salg på det samme spillet samtidig.

Les også: Nintendo Switch vs. Nintendo Switch Lite – hvilken skal du velge?

Disse spillsalgene fra Nintendo er ganske sjeldne, men skjer typisk på dager som Black Friday og lignende. På disse dagene kan man være heldig og spare et par hundrelapper på noen få utvalgte spill. Disse salgene varer dessuten stort sett veldig kort, og når salget er over er spillene tilbake i fullpris i butikkene igjen.

Denne artikkelen inneholder reklame for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar