Kan man selge tyttebær man har plukket selv?

Tyttebær er en av de norske bærsortene man kan plukke store mengder av ute i naturen, og selv om de kanskje ikke er like populære som verken blåbær, multer eller villbringbær er det mange som elsker å fylle opp bøtter og spann med tyttebær på høsten.

Som de fleste sikkert er klar over kan man fint plukke så mye tyttebær og andre bær som man vil i utmark, men hvordan blir det dersom man har tenkt å selge tyttebærene senere? I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke lover som gjelder dersom du plukker tyttebær med intensjon om å selge dem til noen andre.

Det er helt lov å plukke tyttebær

Når man ferdes ute i skog og utmark kan man helt fritt plukke så mye tyttebær man bare måtte ønske. Dette er regulert via allemannsretten i friluftsloven som handler om høsting av bær, og denne gir videre ingen begrensninger for hva man kan gjøre med tyttebærene man har plukket. Det vil dermed si at det også er fritt frem for å selge dem eller gjøre hva du vil med dem.

Man kan derfor plukke tyttebær så mye man måtte orke uten å ha tillatelse eller meldeplikt til grunneier av området, selv om du tenker å selge og tjene penger på bærene.

Les også: Er det lov å selge blåbær man har plukket selv?

Så neste gang du er i skogen er det bare å fylle så mange bøtter og spann du måtte ønske med tyttebær, og videre er det ingen som kan henge seg opp i hva du skal gjøre med bærene. Det er dermed fritt frem for å selge dem på Finn.no, selge dem til lokale restauranter eller ta kontakt med en lokal matbutikk for å prøve å få dem til å ta inn noen partier med tyttebær fra deg.

Det er derimot verdt å merke seg at man må være i utmark for at man skal ha rett til å sanke ville bær, så du kan ikke troppe opp i hagen til noen for å ta med deg tyttebær fra buskene deres. Vis aktsomhet og prøv å unngå å forstyrre noen når du plukker tyttebærene dine, og husk å la umodene bær bli værende igjen.

Les også:

Legg igjen en kommentar