Hvordan laste ned dokumenter fra Google Docs

Google Docs er genialt for å jobbe med tekstfilene sine på internett. Da kan du enkelt begynne å skrive noe på jobb eller på skolen, og fortsette med det samme dokumenter senere på dagen fra en datamaskin hjemme. Du trenger ikke å ta backup eller laste noe ned eller noe sånt, du trenger bare å åpne Google Docs med samme brukerkonto, så får du tilgang til alle filene dine hvor som helst.

Det er derimot ikke like enkelt å levere filer i Google Docs. Når man skal levere oppgaver på skolen eller sende dokumenter på e-post er det jo fornuftig å kunne sende en faktisk fil som kan lastes opp på en server, og ligge som en kopi der. Men hvordan laster man egentlig ned dokumenter fra Google Docs?

Det er enkelt å laste ned dokumentene dine fra Google Docs, og du kan til med med selv velge filtypen. For å laste ned dokumentene gjør du som følger:

  1. Åpne dokumentet du vil laste ned.
  2. Klikk på «Fil» i høyere hjørne.
  3. Velg «Last ned».
  4. Velg den filtypen du vil laste ned dokumentet som.

Og da laster man automatisk ned dokumentet sitt, og kan deretter legge deg ved en e-post som sendes av gårde, eller laste det opp på en server for å levere det inn som skoleoppgave. Det er altså veldig enkelt, og om du er forvirret av fremgangsmåten kan du se på bildet nedenfor for å se hvordan det gjøres i praksis.

Når man laster ned dokumentet får man en kopi av dokumentet slik det var akkurat når du lastet det ned. Dersom du gjør endringer på dokumentet på Google Docs vil ikke dette bli endret på det nedlastede dokumentet, så husk å gjøre deg helt ferdig med alt du skal før du laster det ned.

Du kan også laste ned en ny utgave av dokumentet dersom du gjør endringer, og det er ingen begrensninger på hvor ofte du kan laste ned dokumenter fra Google Docs.

Man kan lagre Google-dokumentene som man ulike filtyper, inkludert den populære Word-filtypen .docx. Det er også mulig å lagre filene for å åpne dem i OpenOffice med .odt-filer, for ikke å snakke om at man kan lagre dem som .pdf til de gangene man skal sende dokumentene for gjennomlesing av andre.

Les også: Slik kan du bruke Google Docs uten internett.

Ta en lokal sikkerhetskopi som backup

Når du laster ned filene fra Google Docs på denne måten tar du i prinsippet også en backup av filene. Dersom det skulle skje noe med Google-kontoen din har du jo fortsatt tilgang til filene siden du har dem lagret på PC-en din.

Det er alltid lurt å ta en jevnlig backup av alle de viktige dokumentene sine, så vi anbefaler at du gjør dette til en vane når du er ferdig med et viktig dokument som du må ta vare på. Man vet jo aldri helt hva som kan skje med filer som kun ligger på skyen, og man kan i alle fall føle seg mye tryggere dersom man har en lokal backup et sted.

Les også:

Legg igjen en kommentar