Nintendo Switch kommer med kun 32 GB lagringsplass, og etter at man trekker fra plassen selve systemet tar har man kun omtrent 28 GB med lagringsplass som kan brukes til spill og savefiler. Denne plassen gir deg typisk rom til å laste ned 2 – 3 ulike fulle AAA-spill til Nintendo Switchen din, og deretter må du slette et gammelt spill for å få plass til et nytt.
Dersom du kjøper spill i fysisk format spillet det egentlig ingen rolle, for savefilene tar typisk bare noen få kilobyte eller toppen et par megabyte, så her vil du i praksis aldri møte på et problem. Om du derimot er av typen som liker å kjøpe digitale spill på Nintendo eStore for å laste dem ned istedenfor å kjøpe fysiske spill, blir lagringsplassen på en Nintendo Switch veldig raskt brukt opp.
Det er heldigvis enkelt å få mer lagringsplass på Nintendo Switch, og den eneste måten å gjøre det på er ved å kjøpe et SD-kort. Når du skal kjøpe et SD-kort bør du velge et av typen microSDXC, for disse passer i både Nintendo Switch og Nintendo Switch Lite. Det er plass til ett SD-kort med opptil 2 TB lagringsplass.
I praksis er det ikke mye verre enn å kjøpe et SD-kort som du installerer på Nintendo Switchen din. Vi kan anbefale SD-kort fra SanDisk, og utgavene finnes i følgende størrelser:
- 64 GB for omtrent 300 kroner.
- 128 GB for omtrent 400 kroner.
- 256 GB for omtrent 750 kroner.
- 512 GB for omtrent 1 100 kroner.
- 1 TB for omtrent 2 100 kroner.
Per november 2021 finnes det ikke SD-kort til Nintendo Switch på over 2 TB, men det kommer trolig i løpet av de neste årene. Nintendo Switch er laget for å tåle SD-kort på opptil 2 TB når den tid kommer, så alle microSDXC på opptil 2 TB fungerer bra.
Det er relativt enkelt å installere SD-kortene på Nintendo Switch, og det er altså den eneste måten du kan øke kapasiteten på lagringsplassen på Nintendo Switch på.
Men hvilket størrelse bør man velge? Jo mer plass du vil ha, jo mer må du jo betale. Vi anbefaler å velge 128 GB for vanlige spillere som har tenkt å kjøpe en del spill, og 256 GB for deg som har tenkt å kjøpe og laste ned ganske mange spill i løpet av Switchen sin levetid, eller som har en hel familie som skal kjøpe og laste ned spill.
Slik installerer du et SD-kort på Nintendo Switch
Selve installasjonen er ikke spesielt utfordrende i det hele tatt, og det første du må gjøre er å slå av konsollen helt. Deretter tar du den med deg, og åpner den luken som kan brukes for å få konsollen til å bli stående som en skjerm. Under denne er det nemlig en liten luke til SD-kortet!
På bildet nedenfor kan du se hvor luken til SD-kortet ligger:
Du skal altså sette inn SD-kortet her mens konsollen er slått av. Når det er inne er det bare å slå på Nintendo Switchen, og i de fleste tilfeller får du opp et varsel om at et nytt SD-kort er på konsollen din. Nå kommer den til å be deg om å formatere minnekortet for å bruke det til Nintendo Switch, og dette må du gjøre for å kunne bruke det.
Du bør derfor ikke bruke et SD-kort som du bruker til andre ting, for du kan ikke bruke det til å lagre bilder fra kameraet ditt samtidig som du bruker det til å lagre spill på Nintendo Switch.
Selve formateringen av SD-kortet går helt av seg selv. Det tar noen minutter, men systemet gjør hele jobben for deg. Så det er bare å vente litt, så er SD-kortet installert og klart til å brukes. Fra nå av kan du velge hvor du vil lagre spill, og om du vil ha dem på SD-kortet eller på internlagringen til Nintendo Switchen.
Så mye lagringsplass bruker Nintendo Switch-spill
Når man skal kjøpe SD-kort for å øke lagringsplassen på Nintendo Switch er det jo kjekt å vite omtrent hvor mye lagringsplass de ulike spillene faktisk bruker. Ved å regne litt på dette kan du finne ut av om du trenger 256 GB, eller om du kanskje klarer deg med kun 128 GB.
Nedenfor er noen populære spill med hvor mye lagringsplass de bruker uten oppdateringer eller utvidelser:
- Mario Kart 8 Deluxe: 6,8 GB.
- The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 13,4 GB.
- The Elder Scrolls V: Skyrim: 14,3 GB.
- Super Mario Odyssey: 5,3 GB.
- Super Smash Bros. Ultimate: 13,6 GB.
- Splatoon 2: 5,2 GB.
- Super Mario Party: 2,7 GB.
- New Super Mario Bros. U Deluxe: 2,5 GB.
- Minecraft: 1,0 GB.
Man kan med andre ord komme ganske langt med selv minnekortet på 128 GB, for selv de aller største spilene tar stort sett under 15 GB hver. Indiespill tar typisk ikke mer enn 500 MB til 3-4 GB hver, så disse kan du ha haugevis av.
Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.