Hvordan bestille mobilreparasjon på nett

Det er alltid superkjipt når mobilen går i stykker, uansett om det er fordi skjermen knuser, høyttaleren tar kvelden, eller batteri rett og slett blir helt ubrukelig.

Det er veldig mange som rett og slett gir opp mobilen når den begynner å bli dårlig på et punkt, men det er det faktisk ikke grunn til! Det er mulig å bytte de aller fleste delene på en mobiltelefon, og som regel kan man få fikset det meste for under en tusenlapp.

Ved å reparerer mobilen og bytte ut ødelagte deler sparer du ikke bare penger i lommeboka, men også miljøet ved å forlenge levetiden til mobilen din.

Det er ikke engang vanskelig å reparerer mobilen sin, for man kan enkelt få noen til å gjøre jobben for deg. Dersom du ikke har et mobilverksted i nærheten kan du til og med sende mobilen din i posten for å bruke en nettreparatører.

Det finnes nemlig reparatører som mottar mobilen i posten, fikser den ved å bytte ut ødelagte deler, og sender den tilbake til deg. En av de bete aktørene for dette er Mobilverkstedet. De tilbyr utrolig rask reparasjon, og du kan forvente å få tilbake mobilen omtrent en ukes tid etter den ble levert i posten.

En iPhone.
Det er vel mye bedre å reparere iPhonen sin enn å kaste den!

Selve konseptet fungerer altså ved at du bestiller en reparasjon på nettsidene deres, fjerner kodelåsen fra mobilen (hvis du kan), og sender den til en adresse i posten. Deretter er det bare å vente til du får en hentelapp med melding om at mobilen er klar til henting!

Du får selvsagt garanti på alle reparasjonene, så hvis det skulle være et problem med reparasjonen fikser de det på nytt gratis i ett år.

Du kan også bestille diagnose av mobilen, så finner Mobilverkstedet ut av hva som er feil før de tar kontakt med deg for å høre om du også ønsker å bestille en reparasjon av problemet.

Noen av reparasjonene man kan bestille hos Mobilverkstedet:

  • Bytte skjerm.
  • Bytte bakglass.
  • Bytte kameraglass.
  • Bytte Bluetooth-antenne.
  • Bytte knapper (Power, volum osv.).
  • Bytte WiFi-antelle.
  • Bytte vibrator.
  • Bytte hovedkamera.
  • Bytte høyttaler.
  • Bytte ladekontakt.
  • Bytte kamera foran.
  • Bytte batteri.
  • Reparere vannskade.
  • Bytte kameraglass.
  • Bytte kameralinse.

De tilbyr ikke nødvendigvis alle tjeneste for hver mobilmodell. På noen modeller er det nemlig svært vanskelig eller helt umulig å bytte noen av disse tingene.

Er det verdt å betale for å få reparert mobilen sin?

Det lønner seg stort sett å betale litt for å få fikset mobilen sin. Om en reparasjon til en tusenlapp kan forlenge levetiden med et par år vil du merke dette godt på lommeboka, og ikke minst på samvittigheten over at man ikke belaster miljøet ved å kjøpe ny elektronikk hele tiden.

Det er altfor mange som kjøper nye mobiler hvert eneste år, men om du kan forlenge levetiden til mobilen din med ett år har du fort spart ganske mange tusen kroner. Det koster jo typisk opptil 10 000 kroner for en av de nyeste toppmodellene, så det sier seg selv at det er lønnsomt å bruke 1 000 kroner på å fikse den gamle istedenfor.

Kan man reparere mobilen sin selv?

Hvis du er litt nevenyttig er det ingenting i veien med å prøve seg på å reparere mobilen sin selv. Mange mobiler har en del ting som enkelt kan fikses, og ofte kan det være svært enkelt å bytte skjermen selv.

Hvor vanskelig det er å reparere mobilen selv avhenger både av modellen du har, så vel som hva slags reparasjon du skal prøve deg på. Det er mulig å bestille det meste av reservedeler på internett, så er det bare å gå til YouTube for å se en guide for hvordan du faktisk gjør det.

Du tar jo en risiko når du prøver deg på en reparasjon selv, men det kan absolutt være verdt det hvis du synes det er ålreit å holde på med sånt.

Denne artikkelen inneholder reklame for Mobilverkstedet.

Les også:

Legg igjen en kommentar