Når er nasjonaldagen til Japan? Forklart

Nasjonaldager er en viktig del av en nasjons identitet og kultur. Denne artikkelen handler om nasjonaldagen til Japan.

Japans nasjonaldag, kjent som «Kenkoku Kinen no Hi» eller «Begivenheten for grunnleggelsen av nasjonen,» feires den 11. februar hvert år.

Et shintoshrine i Hiroshima, Japan

Historien bak nasjonaldagen

Mytologisk opprinnelse Japans nasjonaldag er basert på en mytologisk begivenhet der landets første keiser, keiser Jimmu, ble kronet.

Dette markerer begynnelsen på den keiserlige linjen og grunnleggelsen av Japan. Ifølge den eldste krøniken i Japan, Kojiki, dateres denne begivenheten tilbake til 660 f.Kr.

Modernisering av nasjonaldagen

Nasjonaldagen ble først feiret i 1873 under Meiji-restaurasjonen, da landet begynte å modernisere og bli mer åpent mot omverdenen.

Nasjonaldagen var opprinnelig kalt «Kigensetsu» og var en offentlig høytid fram til 1948, da den ble avskaffet etter andre verdenskrig. Nasjonaldagen ble gjeninnført som en offentlig høytid i 1966 under navnet «Kenkoku Kinen no Hi».

Bygning i Tokyo, Japan

Feiring av nasjonaldagen

Offentlige arrangementer På nasjonaldagen i Japan blir det holdt ulike arrangementer og seremonier for å markere feiringen. Dette inkluderer flaggheising, taler og kulturelle forestillinger.

Skoler og offentlige institusjoner organiserer også ulike aktiviteter for å lære folk om landets historie og kultur.

Privat feiring

Selv om nasjonaldagen ikke er en av de mest livlige feiringene i Japan, bruker mange familier og enkeltpersoner dagen til å feire sin nasjonale stolthet og tilbringe tid sammen.

Noen besøker historiske steder og templer, mens andre samles med venner og familie for å nyte tradisjonell japansk mat og kultur.

Shibuya-distriktet i Tokyo, Japan

Les også:

Legg igjen en kommentar