Strutseving er en veldig god bregne som mange elsker å plukke og spise på våren. Det er kun de små knoppene som stikker opp fra bakken som skal spises, og når den er fullvoksen er den gode smaken for lengst vekk.
Det er veldig godt med strutseving, men det er veldig viktig å være 100 % sikker på at man plukker riktig art, og ikke plukker en annen bregne.
Det er heldigvis ingen bregner som er veldig giftige, så du kommer ikke til å skade deg om du plukker feil, men du kan regne med dårlig smak og potensielt bli dårlig i magen.
Den enkleste måten å kjenne igjen strutseving på er ved å se etter fertile blader. Dette er store, brune skudd som stikker opp av bakken, og står der året rundt. Strutseving har ikke skjell på stilken, men heller rene, grønne stilker. Strutseving har heller ikke sporer på undersiden av bladet.
![Strutseving i snøen](https://forklarmeg.com/wp-content/uploads/2021/04/Strutseving-i-snoen-1.jpg)
Ovenfor er et bilde av de fertile bladene på en strutseving. Disse kan man enkelt bruke for å finne strutseving allerede før snøen smelter, for disse bladene står året rundt. De fertile bladene skal være lange og tynne.
Hvis du finner en bregne som har skjell på stilken er det altså ikke strutseving. Disse skal kun ha skjell på toppen der hvor planten krøller seg.
Ormtelg er en vanlig forvekslingsart
Den bregnen som kanskje ligner mest på strutseving er ormtelg, og mange blander disse to. Om du derimot ser etter tegnene vi har beskrevet ovenfor skal det være en smal sak å se forskjell på dem, for ormtelg har ikke fertile blader, har sporesekker under bladet, og har skjell som går ned på stilken.