Hvordan steke kjøttdeig i mikroen

Har du lyst til å gjøre klar kjøttdeigen til taco eller en annen rett, uten å ha en ledig stekepanne? Frykt ikke, for det finnes alternative måter å steke kjøttdeig på. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan du enkelt kan steke kjøttdeig i mikroen.

Det er mulig å steke kjøttdeig i mikrobølgeovnen, men da bør du fordele den ut over en stor tallerken slik at den ligger tynt, og ikke som en stor klump. La mikroen gå i noen minutter helt til hele kjøttdeigen er grå / brun, og server! Verre er det faktisk ikke.

Selv om det er veldig enkelt å steke kjøttdeig i mikroen blir det dessverre ikke spesielt godt. Å lage mat i mikroen koker kjøttet istedenfor å steke det, og for kjøttdeigens del betyr det at nesten all fuktigheten forsvinner.

Du vil derfor sitte igjen med kjøttdeig som har konsistens nesten som gummi istedenfor vanlig kjøttdeig.

Kjøttdeig og grønnsaker

Så selv om det er godt mulig å steke kjøttdeig i mikroen er det ikke noe vi anbefaler. Det er mye bedre å steke den på en vanlig stekepanne, eller til og med steke kjøttdeigen i stekeovnen hvis du har muligheten. Da mister man også en del fuktighet, men får en mye bedre smak og konsistens enn når man steker den i mikroen.

Les også:

Legg igjen en kommentar