Hvordan vaske puter

Det er viktig å vaske puter jevnlig, og aller helst bør man vaske putene sine omtrent hver tredje måned. Dette er fordi de absorberer svette, spytt og andre ting som kommer ut av kroppene våre når vi sover, og vil over tid få store ansamlinger med dette om man ikke vasker dem ofte nok.

Men hvordan skal man egentlig vaske puter uten at de blir ødelagt?

Vanlige puter med naturfyll eller fiber kan vaskes i vaskemaskinen på 60 grader med lav sentrifugering, men bruk et vaskemiddel uten enzymer (f.eks Milo eller annet vaskemiddel for ull).

Seng med puter på

Det er faktisk ikke verre. Det er best å ha lav sentrifugering og tørke putene i tørketrommel etterpå, men det finnes også noen smarte måter å tørke puter uten tørketrommel.

Det er ekstremt viktig at det ikke er noen hull i putene når du vasker dem! Dette vil føre til fjær eller fiberfyll i hele vaskemaskinen og tørketrommelen, og er ikke noe gøy å rydde opp i.

Husk også at puter har omtrent 2 års levetid. Dersom de har levd lenger enn dette kan du ikke regne med at de vil være like gode som tidligere, selv om de vaskes og renses jevnlig.

Hvordan vaske puter med lateks eller skumfyll

Dersom du har en pute med skumfyll kan den ikke direkte vaskes, men du kan bruke en varm klut for å tørke over den. En skumpute vil bli helt ødelagt om den vaskes, og dersom den blir så våt at vannet trenger inn mot midten av puta kan du regne den som ødelagt, for det er svært krevende å tørke den igjen.

Puter med lateksfyll kan vaskes i vaskemaskin, men det anbefales å fylle maskinen med andre klesplagg, bruke et enzymfritt vaskepulver og bruke maksimalt 1000 rpm på vaskemaskinen. Disse må dessuten tørkes i tørketrommel for å kunne bli større.

Les også:

Legg igjen en kommentar