Hvor mye veier en moskus? Forklart

Moskus, eller moskusfe som den egentlig heter, er et rimelig spesielt dyr som vi har her i Norge. I utgangspunktet er arten utryddet fra Norge, men så har den likevel blitt innført til Dovre, og der lever den fortsatt. Det er ingen tvil om at moskusfe er et spesielt dyr, men hvor store er egentlig moskuser?

En voksen moskus kan veie alt fra rundt 180 til 450 kg, og både muskusokser og moskuskuer er som regel innenfor denne vektklassen. Normalt sett er moskusen i Norge mellom 300 og 380 kg. I fangenskap har man derimot sett moskus bli opptil 650 kg, så de har potensiale til å vokse seg ennå større om de får nok mat.

Dersom du drømmer om å se disse enorme klovdyrene i levende live må du ta turen til Dovrefjell. Her kan du lese mer om hvordan du kan oppleve moskus i Norge.

Med sin tunge vekt og skarpe horn er ikke moskus et dyr du skal komme for tett på. De kan faktisk gjøre skade på mennesker om de føler seg truet, og man skal alltid ha god avstand til dyrene når man ferdes i Dovrefjellene. Generelt sett er det anbefalt å holde minst 200 meter avstand til dyrene.

Les også:

Legg igjen en kommentar