Hvor mye veier en champignon? Forklart

Champignon er en populær og allsidig sopp som brukes i mange matretter. Men hvor mye veier egentlig en champignon?

En gjennomsnittlig champignon veier mellom 20 og 50 gram, avhengig av størrelsen. Mindre champignoner kan veie så lite som 10 gram, mens større eksemplarer kan veie opptil 100 gram eller mer.

Størrelse og vektvariasjon

Champignoner varierer i størrelse og vekt, og kan grovt deles inn i følgende kategorier:

Små champignoner: Disse er vanligvis mellom 2 og 4 cm i diameter og veier mellom 10 og 25 gram. Små champignoner brukes ofte hele i retter som salater og paier.

Mellomstore champignoner: Mellomstore champignoner har en diameter på 4 til 6 cm og veier mellom 25 og 50 gram. Disse er ideelle for steking og grilling, og kan også brukes i gryteretter og sauser.

Store champignoner: Store champignoner kan ha en diameter på over 6 cm og veie 50 gram eller mer. Disse er godt egnet for å fylle eller bruke som «boller» i retter som fylte champignoner.

Næringsinnhold og kalorier

Champignoner er lavkalorimatvarer og inneholder en rekke næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fiber.

En 100 grams porsjon champignoner inneholder omtrent 22 kalorier, 3 gram protein, 0,3 gram fett og 3,3 gram karbohydrater, hvorav 1 gram er fiber.

Hvordan vekten påvirker næringsinnholdet

Størrelsen og vekten av champignoner påvirker næringsinnholdet og mengden kalorier man får i seg. Små champignoner vil ha et lavere kalori- og næringsinnhold enn større champignoner, og det kan være nyttig å være oppmerksom på dette når man tilbereder og serverer mat.

Les også:

Legg igjen en kommentar