Lønn som støttekontakt forklart: så mye får du som støttekontakt

Det er mange som jobber som støttekontakt ved siden av annet arbeid, og er typisk med kontakten sin i et par-tre timer i uka. Når man gjør denne jobben får man betalt akkurat som alle andre jobber, men hva slags lønn kan man egentlig forvente som støttekontakt?

Som støttekontakt får du en typisk timelønn på ca. 188 kroner per time. Om du jobber to timer per uke kan du regne med rundt 1 500 kroner i måneden. Dersom du er under 18 år vil timelønna være rundt 155 kroner timen.

Timelønna er ikke så ille, men det blir jo sjeldent de helt store summene ettersom det kun er snakk om noen få timer arbeid hver uke.

Merk også at dette er en standardsats veldig mange kommuner bruker i 2021, men vil kunne være ulik i noen kommuner. Den vil også trolig øke litt for hvert år frem i tiden.

Man kan være støttekontakt for flere personer

Dersom du virkelig trives som støttekontakt er det ingenting i veien for å ta på seg flere oppdrag. Noen har to-tre personer de jobber som støttekontakt for, og med 2 timer per kontakt per uke kan det da blir snakk om å tjene 4 500 kroner ekstra hver måned. Da blir det jo litt penger av det!

Støttekontakt er ikke en vanlig jobb

Det er også viktig å merke seg at når man er støttekontakt så jobber man på oppdrag, og er ikke ansatt. Det betyr blant annet at du ikke har krav på sykepenger, kan ta egenmelding, eller får feriepenger.

Å være støttekontakt bør derfor være noe man er ved siden av en normal inntekt eller jobb. Jobb som støttekontakt bør ikke være hovedinntekten din.

Les også:

4 kommentarer om “Lønn som støttekontakt forklart: så mye får du som støttekontakt”

 1. Hei jeg ønsker å jobbe ekstra som støtte kontakt . Har helsefagarbeider utdanning. Vennligst hilsen Janne Karin søreng

  Svar
 2. Jeg er støttekontakt, er 52 år. Men får fortsatt bare rundt 155 kr per time. Siden jeg er over 30 burde jeg fått mer betalt. Hvor kan jeg ta dette videre.

  Svar
  • Hei. Dette ville jeg tatt opp med kontaktpersonen i den kommunen du jobber hos.

   Mvh Nick fra Forklarmeg.com.

   Svar

Legg igjen en kommentar