Lønn som dyrepasser forklart: Så mye tjener dyrepassere i 2022

For mange er dyrepasser selve drømmejobben! Her skal man sørge for at dyr i dyreparker og andre steder med eksotiske dyr har det fint, og ofte samtidig underholde og formidle til gjester som besøker plassen.

Men hvor mye lønn får man egentlig som dyrepasser her i Norge?

Dyrepasser er trolig et av de dårligst betalte yrkene i Norge, og har flere ganger toppet listen over dårligst betalte yrke. Som fast ansatt dyrepasser i en 100 % stilling kan man forvente en årslønn på rundt 370 – 390 000 kroner, men det kan selvsagt variere. Sesongmedarbeidere kan forvente en timelønn på rundt 160 kr per time, noe som tilsvarer omtrent 25 000 kr per måned med fulltid.

Man blir med andre ord på ingen måte rik av å jobbe som dyrepasser, men som i de fleste andre bransjer er det ofte mulig å øke lønnen sin ved å ha mer utdanning, ha ansiennitet eller forhandle seg frem med sjefen på lønnsforhandlinger.

Les også: Utdanningen som kreves for å få jobb som dyrepasser.

En dyrepasser som trener sjøløver

Siden dyrepasser er et såpass lavtlønnet yrke ser man at det ofte er unge mennesker som driver med det, og heller fortsetter videre til noe annet etter hvert som de får erfaring og muligheten til å få en annen jobb. Det er blant annet flere biologer som jobber som dyrepassere som fort får en lønnsøkning på godt over 100 000 + kroner i året når de skifter til en annen type jobb.

Les også:

Legg igjen en kommentar