Hvordan strømme fra mobilen til TV-en

Noen ganger er det kjekt å kunne strømme fra mobilen, dersom man for eksempel vil vise frem et videoklipp eller lignende i stor utgave uten at alle trenger å trøkke seg sammen for å se på mobilen. Noen har heller ikke Smart-TVer hvor man kan se Netflix rett på TV-en, og da er det jo genialt å kunne strømme innholdet fra mobilen til TV-en.

Den enkleste måten å strømme fra mobilen til TV-en er via såkalt skjerming. Dette fungerer ved at hele skjermen fra mobilen vises rett på TV-en, men det er heldigvis mulig å sette mobilen på en strømmemodus hvor man ikke får opp SMS-er, innkommende samtaler eller andre varsler underveis når man strømmer innhold.

Slik strømmer du enkelt fra mobilen til TV med en Chromecast

Den enkleste måten å skjerme mobilen over til TV-en er ved å bruke en Chromecast. Dette er en dings du plugger inn i TV-en din, og kobler sammen med mobilen trådløst. Når dette er gjort kan du når som helst åpne appen på mobilen for å skjerme innholdet ditt over til TV-en din.

Derfra er veien kort for å strømme fra YouTube, Netflix, vise frem bilder for familien, eller hva man enn vil gjøre med skjermingen.

En Chromecast er for øvrig en nokså billig dings (vi snakker om under 500 kroner), og kan kjøpes hos steder som Kjell & Company ved å klikke her. Der får man en god pris, og Chromecasten blir snart levert rett i postkassen din.

Chromecast er dessuten ekstremt rask, så det er ikke noe problem å strømme innhold i selv 1080p!

Les også: Hvordan bruke Chromecast på iPad og iPhone.

Alternativ til Chromecast: Apple TV

Om du foretrekker Apple-produkter kan du også strømme innholdet ditt på TV-en, men dette må gjøres via Apple TV istedenfor Chromecast. Disse fungerer på mange måter veldig likt, men Apple TV koster jo fort 3-4 ganger så mye. Apple TV kan for øvrig også bestilles fra Kjell & Company, og har jo dessuten flere smarte funksjoner som gjør det til et godt kjøp for mange Apple-fans.

PS. man kan bruke Chromecast med både Android og iOS, så du må ikke ha Apple TV bare fordi du har en iPhone.

Strøm fra mobilen til en Smart-TV

Dersom du har en nyere Smart-TV kan disse kobles til internett. Med både mobil og TV kobler til samme trådløse internett kan du velge å «paire» disse enhetene via trådløst nett, og skjerme mobilen på TV-en. Deretter kan du enkelt strømme innholdet fra mobilen på TV-skjermen uten problemer ved å bruke en egen app som lastes ned på mobilen.

Les også: Slik ser du Netflix på TV-en uten en Smart-TV.

Det er langt ifra alle TV-er som har denne funksjonen, spesielt om TV-en er eldre enn 4-5 år. Nyere TV-er har derimot nesten alltid støtte for en slik app som lar deg gjøre dette.

Å strømme via trådløst nett til Smart-TVer er mer eller mindre likt som å strømme via en Chromecast, selv om de nøyaktige funksjonene avhenger litt av hvilken TV-modell man har. Noen har nemlig veldig gode apper som skjerming av mobilen, mens andre TV-produsernter bare har OK apper.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan strømme fra mobilen til TV-en”

 1. Hei
  Jeg har Chromecasten koplet i TVen og mobilen i hånden. Jeg starter appen Google home. Jeg har fått opp same koden på TV og mobil. Jeg har ikke noe Wifi, da dette er i en bobil. Cromecasten spør etter tilkopling til WiFi, noe jeg ikke har annet enn internett på mobilen. Hvordan løser jeg dette?

  Svar
  • Hei, Ingve.

   Chromecast må være koblet til et Wifi for å fungere, og støtter kun å strømme til enheter som er koblet på samme trådløse nettverk.

   Svar

Legg igjen en kommentar