4 måter for å se Netflix på TV uten en Smart-TV

Det har blitt veldig vanlig å ha et Netflix-abonnent, men overraskende mange strømmer kun på mobilen eller nettbrettet sitt istedenfor å strømme Netflix på TV-en sin.

Vi skal jo ikke dømme noen, men det er jo få ting som er så digg som å se på en TV-serien på TV fra sofaen, så i denne artikkelen skal vi se på hvordan man kan strømme innhold fra Netflix på TV uten å måtte ha en Smart-TV hvor det er en egen Netflix App.

Strøm Netflix på TV fra mobilen din

Den enkleste og greieste måten å strømme Netflix på TV-en på er ved å bruke en Chromecast. Denne lar deg vise bilder fra mobilen eller nettbrettet ditt, samt bruker egne apper som styres fra mobilen. Disse appene lar deg strømme via Netflix og andre strømmetjenester mens man bruker mobilen som en slags fjernkontroll for hele greia.

Her kan man med andre ord gjøre en vanlig TV til en smart-TV for noen få hundrelapper, så lenge man har en smarttelefon eller nettbrett å bruke til å styre med. Både Android og iPhone/iPad fungerer til dette formålet.

En Chromecast kan bestilles fra f.eks Kjell & Company, og koster omtrent 400 kroner. Da får man den levert i postkassa etter et par dager, og kan strømme både Netflix, YouTube og HBO Nordic på TV-en akkurat når man vil.

Les også: Slik strømmer du Netflix på TV med mobilen.

En Chromecast – denne festen på baksiden av TV-en og kobler seg opp mot mobilen.

Bruk en spillkonsoll for å strømme Netflix på TV

Nesten alle nyere spillkonsoller lar deg laste ned Netflix som en app, inkludert både Xbox 360, Xbox One, Playstation 3, Playstation 4, Playstation 5, Nintendo Wii (+ Wii U) og Nintendo Switch.

Med denne Netflix-appen lastet ned kan du bruke Netflix fra konsollen din, og bruke spillkontrolleren til å styre med. Dette fungerer stort sett knallgodt om man allerede har en spillkonsoll stående i hus, men det er jo en litt vel dyr måte å løse problemet på dersom man ikke allerede eier en av disse konsollene.

Bruk en laptop med HDMI-kabel for å strømme Netflix på TV-en din

Dersom du har en laptop liggende kan du koble den mot TV-en ved å bruke en vanlig HDMI-kabel (som kan kjøpes for småpenger hos Kjell & Company). Vi anbefaler en HDMI 2.0 som i linken over, men HDMI 1.0 fungerer også OK dersom man har en gammel TV som ikke har verdens beste oppløsning uansett.

Når man kobler HDMI-kabelen mellom en PC og TV vil alt som vises på PC-skjermen også vises på TV-en. Så da er det bare å logge inn på Netflix og begynne å spille av serien eller filmen du vil se, så går både bilde og lyd over på TV-en også.

Les også: Er det noen forskjell på billige og dyre HDMI-kabler? Forklart.

Med dette oppsettet bruker man da mus og tastatur på PC-en som kontroll for å velge hva man skal se på, ettersom HDMI-kabelen ikke lar deg gjøre noe annet enn å speile lyd og bilde.

Sjekk om det er en egen app for Netflix på dekoderen

Dersom du har TV-kanaler fra RiksTV, Telenor T-WE, Get, Altibox eller lignende, er det faktisk gode sjanser for at du kan laste ned Netflix-appen direkte inn på dekoderen.

Dersom du har en relativt ny dekoder kan du typisk få lastet ned appen, og da er det bare å åpne Netflix fra dekodermenyen din, logge inn, og begynne å strømme innhold!

Noen har en egen Netflix-knapp på dekoderfjernkontrollen, mens andre må inn i menyen og velge «Strømmetjenester» eller tilsvarende for å finne Netflix-appen.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar