Lønn som barne- og ungdomsarbeider i 2022 forklart

Det er mange som ønsker å ta et fagbrev for å bli barne- og ungdomsarbeider, for med dette kan man jobbe både i barnehage, på skoler, og med ungdom. De aller fleste med denne utdanningen jobber som assistent enten i barnehage eller fritidsaktiviteter knyttet mot barneskolen.

Som med alt annet her i livet ønsker man jo å vite hvor mye penger man kan forvente å tjene før man starter en utdanning. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvor mye lønn man kan forvente å få som barne- og ungdomsarbeider.

I 2021 er minstelønna for en barne- og ungdomsarbeider med fagbrev på omtrent 350 000 kroner ved null års ansiennitet, men siden man tar lærlingtid har man i praksis en minstelønn som starter på rundt 357 000 kroner i året.

Når man jobber i kommunen som barne- og ungdomsarbeider vil man hele tiden få ansiennitet, og da en høyere lønn for hvert år du jobber der. Om du for eksempel har jobbet i stillingen der i 10 års tid kan du forvente å få rundt 420 000 kroner i årslønn.

Å jobbe som barne- og ungdomsarbeider er likevel regnet som er relativt dårlig betalt yrke, og selv med fagbrev skal det mye til for å tjene en god lønn.

Det er mulig å tjene mer om du får jobb hos en privat aktør, som en privat barnehage, og her vil lønnsnivået avhenge helt av hva du klarer å forhandle deg frem til.

Les også:

Legg igjen en kommentar