Hvordan filme skjermen på iPhone

Om du har en iPhone eller iPad med iOS 11 eller nyere er det innebygd funksjon som lar deg filme skjermen. Dette fungerer nesten helt likt som å ta skjermbilde av skjermen på iPhone, så du filmer rett og slett alt som foregår på iPhonen din mens den filmer.

Dette er kjekt hvis du skal vise frem noe som skjer på skjermen din, eller bare ønsker å ta video av det for å se det senere.

Fremgangsmåten for å ta opptak av skjermen er som følger:

  1. til «Innstillinger» og velg «Kontrollsenter».
  2. Klikk på «Flere kontroller» (iOS 11 og 12), eller «Tilpass kontroller» (iOS 13 og nyere).
  3. Klikk på den grønne knappen med et plusstegn i seg.
  4. Velg «Skjermopptak».
  5. Gå til hovedmenyen og åpne «Kontrollsenter» (sveip ned fra toppen av skjermen, eller fra bunnen og opp på gamle enheter).
  6. Trykk og hold inne den nye «Ta Opp»-knappen som har dukket opp her. Denne ser ut som en ring med en sirkel inne i .
  7. Trykk på «Start opptak».
  8. Vent tre sekunder mens opptaket gjør seg klart til å starte. Nå har du tid til å velge hvor du skal begynne opptaket.
  9. Stopp opptaket ved å trykke på den røde statuslinjen øverst på skjermen og velg «Stopp».

Og da har du tatt opptak av alt som har skjedd på skjermen din i mellomtiden. Filmsnutten er lagret, og du finner den ved å gå til «Bilde»-appen og velge filmer derfra.

Steg 1 til 4 trenger du bare å gjøre den første gangen du skal ta opptak av skjermen, mens resten av stegene må gjøres hver gang.

iPhone

Kan man filme skjermen på iPhone i alle apper?

Apper har mulighet til å blokkere opptaksfunksjonen, så det er langt ifra alle apper som lar deg filme alt som foregår på skjermen. Noen typiske apper som blokkerer opptak av skjermen er Snapchat, og ikke minst strømmeapper som Netflix, Viaplay, HBO Nordic og lignende tjenester.

Det kommer kanskje ikke som en stor overraskelse av man kan ta opptak av hele episoder eller filmer på strømmetjenester, samtidig som det heller ikke burde komme som noen overraskelse at Snapchat ikke lar deg filme det som skjer på skjermen.

Les også:

Legg igjen en kommentar