Hvordan filme skjermen på Android

Hvis man skal vise noe som skjer på mobilskjermen sin kan man enten velge å filme den med et annet kamera, eller bruke den innebygde skjermopptaksfunksjonen på Android. Det er faktisk overraskende enkelt å filme alt som skjer på skjermen på Android, og de fleste mobiler med Android kan filme skjermen.

For å filme skjermen på Android trenger du bare å gjøre følgende:

  1. Sveip ned to ganger for å åpne kontrollpanelet på mobilen.
  2. Klikk på Skjermopptak (se nedenfor hvis det ikke er der).
  3. Velg det du ønsker å ta opp (hvilken app eller hvilket område).
  4. Klikk på Start.
  5. Vent til nedtellingen er over, så starter opptaket.
  6. Stopp opptaket når du er ferdig ved å sveipe ned to ganger og klikke på Skjermopptak-varselet.

Og det er alt som skal til for å filme skjermen. Alt som har skjedd i denne perioden lagres som et videoklipp. Dette videoklippet finner du ved å åpne Foto-appen, gå til Bibliotek og velge Filmer.

Android sin logo

Hvis du ikke finner Skjermopptak fra kontrollpanelet

Det er ikke alle som finner Skjermopptak når de sveiper ned to ganger for å åpne kontrollpanelet, men det er heldigvis enkelt å finne likevel.

Det første du må gjøre er å sveipe til høyere i kontrollpanelet. Der er det flere andre kontrollpanelknapper, så se etter Skjermopptak der.

Hvis Skjermopptak ikke er der heller må du åpne kontrollpanelet igjen og klikke på Rediger (ikon med bilde av en penn) i venstre hjørne av kontrollpanelet. Bla ned til fanen hvor det står «Hold og dra for å legge til ruter«, og dra Skjermopptak opp til selve kontrollpanelet.

Nå vil Skjermopptak ligge tilgjengelig på kontrollpanelet ditt fremover, og du kan filme Android-skjermen ved å følge stegene ovenfor.

Les også:

Legg igjen en kommentar