Hvordan ta skjermbilde på iPhone

Alle mobiler har muligheten til å ta et skjermbilde, noe som betyr at man tar bilde av alt innholdet på skjermen. Dette kan være kjekt dersom man skal ta bilde av en app, dele bilde av en chatsamtale eller noe sånt, og det er faktisk veldig enkelt å ta et skjermbilde på iPhone.

Den nøyaktige fremgangsmåten avhenger litt av hvilken iPhone-modell man har, men det er stort sett nesten likt.

For å ta skjermbilde på de nyeste iPhone-modellene uten en Hjem-knapp må man trykke på sideknappen og volum opp-knappen samtidig. Disse to knappene er på akkurat samme plassen på hver sin side av mobilen. Trykk raskt, og slipp fingrene fort slik at du ikke holder dem inne. Denne fremgangsmåten gjelder altså på nyere iPhone-modeller av iPhone X eller nyere.

For litt eldre iPhone-modeller tar du skjermbilde ved å klikke på sideknappen på høyre side samtidig som du trykker på Hjem-knappen. Også her må du trykke raskt, så lagres skjermbildet automatisk. Denne fremgangsmåten gjelder også for alle modeller av iPad.

For å ta skjermbilde på de aller eldste iPhone-modellene trykker du på Hjem-knappen og Power-knappen på toppen av mobilen samtidig. Mobilene hvor man tar skjermbildene med disse knappkombinasjonene begynner å bli veldig gamle nå, så de færreste av oss har fortsatt disse utgavene.

Når man trykker på skjermbildeknappene lagres et skjermbilde automatisk, og du får bekreftelse på at skjermbildet ble tatt ved at det vises et lite miniatyrbilde nederst til venstre på skjermen i en kort periode før det forsvinner av seg selv. For å se nærmere på dette skjermbildet kan du klikke på miniatyren, så åpner det seg.

For å finne skjermbildene man har tatt må man gå til Bilde-appen og velge Album. Velg albumet som heter «Skjermbilder», så ligger en samling av alle skjermbildene dine der.

Noen apper blokkerer skjermbilder på iPhone

Det er ikke alle apper som lar deg ta skjermbilde av appen, og istedenfor at du tar skjermbilde av det som skjer på appen får du bare opp et varsel om at skjermbildefunksjonen er blokkert. For å ta skjermbilde i disse appene krever det litt mer innsats, og her må man blant annet jailbreake selve iPhonen for å kunne ta skjermbilder.

For å ta bilde av skjermen her kan man jo bruke en manuell løsning ved at man tar bilde av skjermen med et vanlig kamera eller en annen mobiltelefon. Det blir ikke like skarp oppløsning som når man tar skjermbilde, men det fungerer i nødstilfeller.

Les også:

Legg igjen en kommentar