Hvordan ta skjermbilde på PS4

Det er alltid moro å ta skjermbilde av spillet når man gjør noe moro i spillet, får til noe helt spesielt, eller bare ønsker å forevige en prestasjon man fikk til. Om du drar frem mobilen for å ta bilde av skjermen får du garantert et kornete og dårlig bilde, men på Playstation 4 er det faktisk mulig å ta skjermbilder direkte på konsollen.

For å ta skjermbilde på PS4 trenger du bare å trykke på Share-knappen i rundt ett sekunds tid. Dette åpner en ny meny, men du trenger nå bare å klikke på den grønne trekant-knappen for å ta skjermbilde. Dette tar et skjermbilde av det som skjer i spillet og lagrer det på Playstation-maskinen din.

Share-knappen på PS4 kontrolleren

I den samme menyen får du mulighet til å koble deg mot Twitter eller Facebook for å publisere bildet der. Ellers blir bildet bare lagret på maskinen din, og du kan finne det igjen via bildebiblioteket.

Share-knappen er for øvrig den knappen som er lik på Options-knappen (som mange kanskje tror er pauseknappen. Du kan se den på bildet ovenfor.

Slik finner du skjermbildene du har tatt på PS4

For å finne bildene du har tatt må du gå til «Settings», velge «Storage», vente mens den kalkulerer lagringsplassen, klikke på «Capture Gallery» og velge det spillet du vil se skjermbildene fra. Der ser du at den automatisk har tatt skjermbilde hver gang du har fått et trofé, samt alle skjermbildene du selv har tatt.

Du kan klikke på hvert enkelt skjermbilde for å se det i fullskjerm. Klikk på sirkel-knappen for å gå tilbake til galleriet.

For å overføre skjermbildet til PC må du velge det bilde du vil ha, og klikke på trekant-knappen. Velg «Copy to USB Storage Device», så lagrer den en kopi av skjermbildet på en minnepenn som er koblet til Playstationen.

Les også:

Legg igjen en kommentar