Hvordan ta skjermbilde på en Chromebook

Et skjermbilde lar deg ta bilde av akkurat det du ser på skjermen din, noe som kan være helt genialt når man skal vise frem deler av en samtalelogg, en e-post eller noe sånt. De fleste er godt kjent med Print Screen-knappen som lar deg ta skjermbilder på Windows-maskiner, men denne knappen er helt vekk på alle Chromebook-laptoper.

Å ta et skjermebilde på Chromebook gjøres ved å holde inne Ctrl og trykke på «Switch window«-knappen. Når man gjør dette lagres bildet automatisk på Chromebooken din, og du kan gjøre hva du vil med det.

Og for alle de som ikke helt vet hvordan «Switch Window»-knappen ser ut, så er det ikon av en skjerm med to vertikale streker ved siden av. Den ligger som regel rett over knappen for tallet «6» på de fleste Chromebook-tastatur. Denne tasten ligger også alltid mellom Fullskjerm-knappen og Lavere lysstyrke-knappen. Se også på bildet nedenfor for å se hvordan det ser ut.

Disse knappene bruker du for å ta skjermbilde på en Chromebook.

Noen gamle Chromebook-laptoper har ikke denne «Switch Window«-knappen, og da bruker man isteden på F5-knappen for å ta skjermbilde. Alle nyere Chromebook-modeller har derimot disse nye knappene, og ikke de gamle F-knappene, så dette gjelder egentlig svært få brukere. Uansett, det er jo veldig nyttig å vite for de som bruker gamle Chromebook-maskiner da.

Les også: Slik slår du av og på Caps Lock på en Chromebook.

Når du har tatt skjermbildet vil det automatisk lagres i «Nedlastinger«-mappen som finnes under «Mine filer«. Disse skjermbildene lagres kun lokalt, så hvis du vil ha den på Google Drive må du manuelt laste dem opp dit.

Denne metoden tar bilde av hele skjermen samtidig, så alt du har synlig på skjermen blir med på bildet. Det er heldigvis enkelt å redigere bort det du ikke vil ha med, men det er også mulig å bruke en annen metode for å ta bilde av kun visse deler av skjermen.

Slik tar du bilder av deler av skjermen på Chromebook

Fremgangsmåten for å ta bilder av kun utvalgte deler av skjermen på en Chromebook er nesten helt lik på metoden ovenfor. Forskjellen er bare at man også må holde inne Shift-knappen. Denne har ikon av en pil som peker oppover, og knappen ligger direkte ovenfor Ctrl-knappen.

Med andre ord, hold inne Ctrl, Shift og klikk på «Switch Window«-knappen. Da endrer musepekeren ikon, og du kan nå dra den over det området du vil ta bilde av. Start med å klikke i et hjørne, hold inne museknappen, og dra musepekeren slik at du dekker det området du vil ta bilde av. Når du slipper musepekeren lagres bildet av det som var markert.

På samme måte som når man tar skjermbilde av hele skjermen blir disse avgrensede bildene lagret automatisk i «Nedlastinger«-mappen under «Mine filer«, lokalt på maskinen din.

Les også:

En kommentar om “Hvordan ta skjermbilde på en Chromebook”

Legg igjen en kommentar