Hvordan slå av og på Caps Lock på Chromebook

Caps Lock lar deg låse tastaturet til å kun skrive med store bokstaver, men om du bruker en Chromebook har du sikkert lagt merke til at det ikke er en egen Caps Lock-knapp på tastaturet ditt. Der hvor denne knappen vanligvis ligger er det isteden en Søke-knapp som brukes til å søke etter filer eller apper på maskinen.

Så hvordan skrur man egentlig på og av Caps Lock på en Chromebook? Svaret er litt mer avansert enn på en vanlig Windows-PC, selv om det ikke er direkte vanskelig.

Slik slår du på Caps Lock på en Chromebook

Får å slå på Caps Lock på en Chromebook må du holde inne alt og trykke på Søke-knappen. Som du ser på bildet nedenfor ligger alt-knappen ved siden av Space-knappen, mens Søke-knappen ligger rett over Shift-knappen.

Når du holder inne alt og trykker på Søke-knappen vil Caps Lock bli slått på, og alt du skriver på tastaturet vil bli store bokstaver.

Les også: Slik tar du screenshot på Chromebook.

Slik slår du av Caps Lock på en Chromebook

For å slå av Caps Lock på en Chromebook trenger du bare å trykke på Shift-knappen. Et lite tasttrykk der er alt som skal til.

Et annet alternativ er å gjøre det samme som når man slår den på; alt + Søke-knappen. Også dette slår Caps Lock av igjen.

Les også:

Legg igjen en kommentar