Hvordan slå av iPhone

Det er faktisk overraskende sjeldent at man slår av mobilen sin nå om dagen, for så lenge man rekker å få den i laderen før den går helt tom for strøm er den stort sett alltid slått på.

Det er derimot noen tilfeller hvor det er fornuftig å slå av en iPhone, enten fordi man skal la den ligge i en skuff en stund, fordi man skal bytte batteri eller noen andre deler, eller bare for å ta en omstart av den.

Men hvordan slår man egentlig av en iPhone? Fremgangsmåten avhenger faktisk av hvilken modell du har.

For å slå av iPhone X, 11 eller 12 må du trykke og holde inne én av volumknappene samtidig som du trykker og holder inne sideknappen. Da kommer skyveknappen opp på skjermen, og dra slideren for å slå av telefonen.

For å slå av iPhone SE 2. generasjon, 8, 7 eller 6 må du trykke og holde inne sideknappen. Dra slideren til høyere for å slå den av.

For å slå av iPhone SE 1. generasjon, iPhone 5 eller eldre iPhoner-modeller må du trykke og holde inne knappen på toppen av iPhonen. Da kommer en slider opp på skjermen som du må dra til høyere for å slå av mobilen.

En iPhone.

Fremgangsmåten for å slå av ulike iPhone-modeller er altså nesten helt lik, men avhenger litt av hvilke knapper du har på enheten din. Det er likevel veldig enkelt å slå den av når du vet hvordan du gjør det.

Hvordan slå av en iPhone hvor skjermen ikke fungerer

Selv om det i utgangspunktet er veldig enkelt å slå av en iPhone krever det at man drar slideren over skjermen for å bekrefte at man vil slå av enheten. Så hva skal man gjøre dersom iPhonen har fryst, har sort skjerm eller man av andre grunner ikke får dratt slideren?

For å slå av iPhone 8 og nyere uten å bruke skjermen må du trykke raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen, og trykk og hold inne sideknappen helt til du ser Apple-logoen dukke opp.

For å slå av iPhone 7 og eldre uten å bruke skjermen må du trykke og holde inne enten toppknappen eller sideknappen samtidig som man holder inne volum ned-knappen helt til Apple-logoen dukker opp på skjermen.

Begge disse metodene slår av mobilen din, så er det bare å slå den på som vanlig. Ofte kan dette fungerer for å fikse en mobil som har fryst eller hengt seg opp, så det er verdt å prøve hvis du har problemer med mobilen din og den trenger en omstart.

Les også:

Legg igjen en kommentar