6 tips for å øke sjansene for salg på Finn.no

Når man skal selge saker og ting på Finn.no er det småting som skiller gode selgere fra vanlige selgere. Derfor har vi samlet sammen de 6 beste tipsene man kan bruke når man skal selge ting på Finn.no, for hvis du føler disse rådene kan vi nesten garantere at du får solgt unna hva enn du måtte ønske å kvitte deg med.

Så hent en kopp kaffe, les artikkelen og begynn å let etter noe du kan selge i boden, så har du i alle fall suksessoppskriften på hvordan du får solgt tingene dine.

Merk at denne artikkelen først og fremst tar for seg deg som skal selge småting på Torget, og er ikke direkte overførbar til større ting som boliger eller hytter. Men mange av tipsene vil likevel ha en nytteverdi i denne sammenheng, spesielt på biler.

Finn.no

1) Ta gode bilder

Det viktigste du kan gjøre når du skal selge en ting på Finn.no er å ta gode bilder av objektet. Dette gjelder nesten uansett hva du skal selge, for ekte og ærlige bilder vil øke sjansen betraktelig for at noen klikker seg inn på annonsen din, spesielt sammenlignet med de som bare bruker et bilde fra internett.

Studier gjennomført av Finn selv har vist at annonser med minst 3 unike bilder har betydelig større sjanse for å bli solgt enn bilder med kun ett eller to bilder, og mye større sjanse til å bli solgt enn annonser helt uten bilder.

Så bruk et par minutter ekstra på å ta gode bilder av det du har tenkt å selge, så øker du sjansene for at du faktisk får solgt det på en enkel måte. Det beste tipset er å ta bilder i naturlig daglys fra et par ulike vinkler, bruke god fokus på objektet og unngå blitz.

Dersom du skal selge klær er det lurt å ta bilder av plagget når det er på kroppen din, da kjøpere ønsker å se hvordan plagget sitter på kroppen når de kjøper det.

2) Skriv en god og ærlig beskrivelse

En god og detaljert beskrivelse er gull verdt når du skal selge noe på Finn.no. Folk liker å vite hva de bruker penger på, og jo mer informasjon de får om tingen de skal kjøpe, jo bedre valg kan de ta.

Det betyr at du bør bruke minst 10 – 15 minutter på å skrive en skikkelig beskrivelse av gjenstanden du skal selge. Om det er en enkel ting som en stol er det kanskje ikke all verdens du kan skrive om den, men vær kreativ og tenk på hvor den har stått, hvor den har vært brukt og sånt. For noen kan det være viktig at den har stått oppbevart i et faktisk hjem istedenfor på et fuktig laget et sted.

Prøv å gjøre beskrivelsen så god at potensielle kjøpere ikke skal ha ett eneste spørsmål og varen når de er ferdig å lese beskrivelsen!

Husk også å ha tydelig informasjon om hva slags merke det er, størrelse (størrelsen på klær og målene eller vekt på andre gjenstander), om det er noe slitasje eller lignende på gjenstanden.

3) Inkluder andre måter å stave ordet eller tingen på

Noen ganger søker folk på feil ord når de skal ha noe. Kanskje ønsker de seg et spisebord, men har med et mellomrom for mye og søker etter «spise bord». De skal jo ikke spise et bord, men selv om man som selger har plettfritt språk må man ta høyde for at andre søker etter ord med skrivefeil eller andre måter å si ting på.

Det kan bety at det er lurt å skrive på PS5, PS 5, Playstation 5 og kanskje til og med Play station 5 i annonsen din for den ettertraktete Playstation 5-konsollen. For hvem vet hvilke av søkeordene folk vil bruke når du søker etter den? Ved å inkludere en litt lengre beskrivelse får du en fin og naturlig anledning til å smette inn synonymer og feilstavelser av tingen du skal selge.

Bruk et par minutter på å tenke over variasjoner av hva folk kan søke på når de skal kjøpe den gjenstanden du selger. Kanskje er det et annet ord mange bruker som du bør inkludere?

4) Skriv med om du sender, og hva det koster

Når man skal selge noe på internett gjelder det å gjøre det enkelt for kjøperen. Dersom du kan sende produktet i posten bør du inkludere dette i beskrivelsen. Hvis du også vet hvor mye frakten koster bør dette stå i teksten!

Grunnen er at jo enklere du gjør det for kjøperen, jo større sjanse er det for å få solgt det. Noen kjøpere ønsker å snakke, og det er jo greit, mens andre kun ønsker å skrive «Hei, jeg vil kjøpe X for Y kroner. Hvilket kontonummer skal jeg sende til? Adressen min er …» uten noe mer mas.

Ved å inkludere informasjon om frakt og overtagelse gjør du det enklere for de introverte kjøperne, og du har i praksis mange flere potensielle kjøpere som ellers ikke villet tatt seg bryet med å spørre om denne informasjonen.

5) Svar raskt på meldinger!

Folk som skal kjøpe ting på Finn.no er sjeldent spesielt tålmodige, og dersom du vil få solgt tingene dine kan du ikke vente i mange timer med å svare på meldinger. Hvis noen sender en SMS eller melding på Finn for å spørre om gjenstanden bør du ta deg bryet med å svare med det samme, for hvis ikke er det stor risiko for at de kontakter en annen som selger en tilsvarende gjenstand.

Om du er for treg med å svare på melder kan det fort føre til at du mister kjøpere, så last ned Finn-appen og ta deg bryet med å svare raskt på meldinger og spørsmål du får inn.

6) Sett deg en realistisk pris

Å sette prisen på produktet er noe av det viktigste, men ofte også det vanskeligste. Dette gjelder spesielt for produkter som er unike, slik at kjøpere enten kan kjøpe produktet av deg for prisen du ønsker, eller ikke kjøpe det i det hele tatt.

Om det er mange kliss like produkter til salgs er det jo enkelt å finne seg et prisnivå å legge seg på. Hvis du vil selge produktet fort legger du deg litt under alle andre, men det kan også være greit å kreve litt mer enn de andre hvis du har tålmodighet til å vente litt. For noen vil det kanskje være greit å betale en hundrelapp ekstra for å kjøpe det hos en selger som er nærmere dem enn å styre med frakt og alt det der.

Husk at mange vil prute, men mange derimot blir avskrekket av en for høy pris. Så husk at selv om du selv kanskje er et prutemenneske og legger en kunstig høy pris for å starte prutekrigen, vil dette også trolig avskrekke mange potensielle kjøpere fra å ta kontakt i utgangspunktet. Så med feil prispunkt vil du kunne skremme vekk mange potensielle kjøpere.

Bonus: Skal du ha en humoristisk tekst?

Det er mange som liker å skrive morsomme tekster som får folk til å le, og disse har en tendens til å bli delt på forum, Facebook og andre steder. Dette kan føre til at mange titusenvis av folk ser annonsen din, men det er ikke noen sikkerhet i at dette fører til økt interesse for salget uansett.

De som ser annonsen via slike kanaler er sjeldent spesielt interessert i å kjøpe tingen, så det er ingen automatikk i at morsomme og virale salgsannonser fører til at man får solgt tingen til ønsket pris.

Les også:

Legg igjen en kommentar