Hvordan tjene penger på feriebilder

De fleste av oss elsker å dra på ferie. Å bare kunne ligge på stranda, kose seg med lange kvelder på restauranter, eller utforske spennende byer med tusenår lange historier. Men tenker om man også kunne tjene penger på å dra på ferie! Det er nemlig noen smarte reisende som har funnet ut at det er mulig å tjene en slant med penger når de er ute og reiser. Dette kan man nemlig gjøre ved å ta noen gode feriebilder som kan selges til andre som vil bruke dem.

Å selge feriebilder er ikke slik at man koser seg hele ferien, kommer hjem, og laster opp familiebildene til salgs. Nei, det er godt mulig å tjene penger på å selge feriebilder, men da bør man bruke hodet før man reiser fra ferien, og går inn for å ta noen gode feriebilder som faktisk kan selge.

Hvilke type feriebilder kan man selge?

Man selger feriebilder ved å laste dem opp på en tjeneste hvor de ligger ute for salg. Her er det lurt å bruke tid på å tenke over hvem som er interessert i å kjøpe dem. Som oftest er det snakk om reisebloggere, personer som selger reiser, eller de som lager nettsider om visse reisemål. Det betyr at noen typer bilder selger mye bedre enn andre.

Jevnt over kan man si at populære bilder som selger bra er godt komponerte bilder som enten viser noe helt spesielt ved feriestedet, eller som viser lykkelige personer eller familier som koser seg på ferie. Å ta noen gode bilder av lokale kirker og attraksjoner kan være en god idé, spesielt hvis det ikke er så mange andre som har tatt av akkurat denne tingen.

Når det er sagt kan mer eller mindre alle feriebilder selges, så sant man finner den rette kjøperen. Men det er absolutt noen typer som selger raskere og oftere enn andre.

Les også: Slik selger du arkivbilder på internett.

På bildet ovenfor har man et typisk feriebilde som kan selge mye. Her inkluderer man ikke nødvendigvis et kjent landemerke for et spesielt sted, men heller selve følelsen av å reise på ferie med familien sin.

Slik går du frem for å selge feriebilder

Nå har vi sett en del på hvilke type feriebilder som selger, og en annen stor del av å tjene penger på å selge feriebilder er jo selvsagt hvordan man skal gå frem for å gjøre det. I gamle dager måtte man ty til å ta direkte kontakt med potensielle kjøpere, og selv om det fortsatt er mulig finnes det andre alternativer som potensielt kan være betydelig mer lønnsomme.

Det finnes nemlig nettsider hvor man kan laste opp bilder og legge dem ut for salg. Deretter kan de som er interesserte kjøpe enkeltbilder for en sum som kan ligge på alt mellom 50 kr og 2 000 kr, avhengig av størrelse på bildet. Du som fotograf får omtrent 80 % av salgssummen, mens resten går til nettsiden.

Å laste opp bilder på en slik nettside kan bli en lønnsom affære, selv om det kan være litt vanskelig å komme ordentlig i gang. For å starte bør man laste opp ganske mange feriebilder, og vi kan anbefale å satse mot et par hundre stykker til å begynne med.

Når man laster opp bildene er det viktig å bruke god tid til å fylle ut tags. Disse er helt nødvendige for at potensielle kjøpere skal finne bildet ditt når de søker etter noe de er ute etter.

Det finnes mange aktører som lar deg laste opp og selge feriebilder (og andre bilder) som du har tatt. To av de mest kjente er iStockphoto og Dreamstime. Begge disse har tusenvis av kjøpere og selgere, og flere hundre tusen bilder i databasen. Her kan man enkelt lage en brukerkonto for å laste opp bilder, så er det bare å smøre seg med tålmodighet mens man venter på at kjøpere skal dukke opp.

Noen opplever å få mange salg hver eneste dag, mens andre opplever at det kan ta lang tid før de får solgt så mye som ett eneste bilde. Her har jo ferdighet som fotograf mye å si, for gode bilder med flotte motiv selger selvsagt bedre enn dårligere bilder. Dessuten har selvsagt antall bilder mye å si. Laster du opp tusen bilder vil du selvsagt selge mye mer enn om du bare laster opp noen få, og øker sjansene betydelig for at folk finner akkurat dine bilder.

Det er best om man har et godt kamera når du skal selge bilder, men det er også mulig å selge feriebilder tatt med mobilkamera.

Kan man tjene mye penger på å selge feriebilder?

For de færreste blir feriefotograf et nytt yrke de kan leve av, men om du er flink til å ta bilder av mange kule ting i løpet av ferien din kan det bli snakk om noen tusenlapper som strømmer inn i året som følge av dette. For de som er litt heldige kan disse feriebildene som selges altså være nok til å finansiere en ny ferie eller noe annet moro, så det er jo et fint, lite prosjekt som kan bringe inn noen tusenlapper.

Les også:

Legg igjen en kommentar