Mikrostockfotografering med mobilbilder forklart

Å kunne tjene penger på bilder du allerede har tatt med mobilen din er kanskje drømmen for mange. Men det er faktisk ikke så umulig som det kanskje høres ut som!

Det er nemlig noe som heter mikrostockfotografering, og dette er en trend som i økende grad har utviklet seg over til å fungere via mobilen.

I praksis er konseptet med mikrostockfotografering med mobilbilder enkelt. Du tar et bilde av et eller annet, laster det opp på en nettside hvor andre kan kjøpe rettigheter til å bruke bildene, og får betalt når eller hvis noen kjøper rettigheten til bildet ditt.

Noen som tar et bilde med mobilen som kamera

For noen år tilbake var det utenkelig at man kunne ta slike mikrostockbilder med mobilkameraer, og det var kun skikkelig kamerautstyr som gjaldt. Nå har derimot mobilkameraer utviklet seg til å være såpass gode at de fungerer bra til å ta bilder som kan selges som mikrostockbilder.

Dette har gjort det enklere enn noen sinne å tjene penger på bilder man tar. Nå kan man bare dra frem mobilkameraet, laste ned en app, laste opp bildene sine, og vente på at noen skal kjøpe bildene dine.

Disse aktørene lar deg selge mobilbildene dine

Noen aktører som lar deg laste opp bilder i en egen app er:

  • iStockphoto.
  • Dreamstime.

Hos begge disse to kan du laste ned en app til enten Android eller iPhone. Der må du lage eller logge inn på brukerkontoen din, og når du er inne ser du din personlige profil. Derfra kan du laste opp så mange bilder du bare måtte ønske!

Før bildene legges ut for salg må de godkjennes av en moderator som passer på at alle de strenge reglene for bildene følges. Det er nemlig en del krav til hva bildet må inneholde, men ofte godtas de aller fleste bildene uten større problemer.

Når bildene er lastet opp ligger de på profilen din, og her kan du se en full oversikt over alle bildene du har til salgs.

Etter hvert som du tjener penger på å selge mobilbildene dine vil dette vises i appen, og du får et varsel når bildet har solgt.

Hvor mye penger kan man tjene på å selge bilder man tar med mobilen?

Hvert bilde du selger er ikke verdt spesielt mye, men man kan få alt fra $0.25 til et par dollar per salg. For å gjøre dette til noe man kan tjene OK penger på må man derfor laste opp mange bilder, og ikke minst laste opp bilder som faktisk selger.

Du kan jo ha så mange bilder du bare vil på profilen din, men om de ikke er bilder som selger tjener du jo ikke penger. Så når du skal fotografere bilder er det fornuftig å tenke litt etter hvem som potensielt kan være villig til å kjøpe bildet, og fokusere på å ta bilder som kan ha en verdi for andre.

I praksis er det eiere av nettsider som kjøper mikrostockbilder, så det er noe du bør ha i bakhodet. Når personer trenger bilder til artiklene sine er dette en enkel måte å skaffe dem på. Det finnes heldigvis nettsider for mer eller mindre alle temaer, så alle slags bilder kan potensielt selge, men langt ifra alle gjør det.

Ellers er det verdt å huske at dette er et tallspill hvor flere bilder er lik større sjanse for å få salg. De som faktisk klarer å leve av å selge bilder via mikrostockaktører er de som har lastet opp mange tusen bilder. Da kan man få en grei sum med penger selv om man bare får lommerusk for hvert salg. For selv om $2 er lite, blir det fort penger om du selger et par hundre bilder om dagen.

Så hvis du skal satse på å tjene penger på mikrostock må du gå hardt inn og ta mange bilder som du laster opp for salg. Tenk godt over hva som faktisk kommer til å selge, og fokuser på slike bilder. Ta også et søk på nettsidene for å sjekke at det ikke allerede ligger kliss like bilder der fra før av.

For de fleste forblir mikrostockfotografering bare en hobby, men med nok innsats kan man gjøre det om til noe man kan leve av.

Les også:

Legg igjen en kommentar