Hvordan gjenopprette data fra en backup på iPhone og iPad

Når du har en sikkerhetskopi av iPhone eller iPad trenger du aldri å bekymre deg dersom du mister mobilen, om nettbrettet går i stykker, eller om du bare skal oppgradere til en ny utvalg.

Det er nemlig veldig enkelt å gjenopprette data fra en sikkerhetskopi, og så lenge du har tatt backup av iPhonen din kan du når som helst gjenopprette denne på en annen iPhone. Akkurat det samme gjelder for iPad.

Når du gjenoppretter data fra en backup vil mobilen eller nettbrettet blir omtrent identisk med slik det var. Sikkerhetskopien gjenoppretter nemlig alle apper, alle kontakter, all musikk, filmer, TV-serier og lignende, og ikke minst alle bilder, videoklipp og sånt. Det er akkurat som du har den gamle mobilen igjen!

For å gjenopprette data fra en backup på iPhone eller iPad må du gjøre følgende:

  1. Nullstill enheten hvis det ikke allerede er gjort.
  2. Start iPhone / iPad og begynn konfigureringen.
  3. Fortsett til skjermbildet som heter «Apper og data».
  4. Velg «Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi».
  5. Logg inn ned Apple-IDen din.
  6. Velg den sikkerhetskopien du vil bruke.
  7. Vent mens sikkerhetskopien lastes ned og installeres på enheten din!
iPhone

Det er faktisk ikke verre, og resten går helt av seg selv. Det kan ta litt tid å gjenopprette hele backupen, for om du hadde brukt for eksempel 50 GB med lagringsplass på backupen er det veldig mye data som skal lastes ned.

Det er lurt å gjenopprette fra backup når du er koblet til et trådløst nettverk, for det vil altså kreve veldig mye data om du skal laste ned hele sikkerhetskopien med mobildata.

Slik ser du fremgangen til nedlastningen av sikkerhetskopien

Du kan bruke mobilen eller nettbrettet mens du laster ned sikkerhetskopien, men du har selvsagt ikke tilgang til alt innholdet med det samme. Om du ønsker å se fremgangen til nedlastningen av sikkerhetskopien går du til «Innstillinger», velger profilen din, «iCloud» og klikker på «iCloud-sikkerhetskopi». Der står det hva som er fullført, hva som lastes ned og installeres for øyeblikket, og hva som gjenstår.

Les også:

Legg igjen en kommentar