Hvordan kryptere en iPhone-mobil

Kryptering av en iPhone er avgjørende for å beskytte personlige data og forhindre uautorisert tilgang. I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du kan kryptere din iPhone.

På en iPhone er kryptering aktivert som standard, men det er viktig å bruke en sterk passkode og aktivere «Slett data» for å styrke sikkerheten ytterligere.

Kryptering som standard

Kryptering og iPhone

Apple har inkludert kryptering som standard på alle iPhone-modeller siden iPhone 3GS. Dette betyr at når du setter opp en iPhone, vil den automatisk kryptere dataene dine.

Krypteringsnøkkelen er knyttet til passkoden du velger, så det er viktig å bruke en sterk passkode for å sikre at dataene dine er godt beskyttet.

Styrke passkoden

For å styrke passkoden din, bør du velge en passkode som er lang og inneholder en kombinasjon av bokstaver, tall og spesialtegn.

Gå til «Innstillinger» > «Ansikt-ID og kode» (eller «Touch-ID og kode» for eldre modeller) > «Endre kode» og velg «Egendefinert alfanumerisk kode». Skriv inn en sterk passkode og bekreft den.

Aktiver «Slett data»

Beskytte dataene ved mange feilaktige forsøk

For å styrke sikkerheten ytterligere, kan du aktivere funksjonen «Slett data» på iPhone. Når denne funksjonen er aktivert, vil iPhone automatisk slette all data etter ti feilaktige forsøk på å taste inn passkoden.

Dette gjør det vanskeligere for uautoriserte personer å få tilgang til dataene dine ved å gjette passkoden din.

Hvordan aktivere «Slett data»

For å aktivere «Slett data», gå til «Innstillinger» > «Ansikt-ID og kode» (eller «Touch-ID og kode» for eldre modeller) og bla ned til bunnen av skjermen.

Slå på bryteren ved siden av «Slett data» og bekreft valget.

Sikkerhetskopiering og kryptering

Krypterte sikkerhetskopier

Når du sikkerhetskopierer din iPhone til iCloud eller iTunes (eller Finder på macOS Catalina og nyere), er sikkerhetskopiene også kryptert.

Dette beskytter dataene dine ytterligere, da ingen kan gjenopprette dataene uten passkoden til iCloud-kontoen eller den lokale sikkerhetskopien.

Gjenopprette en kryptert sikkerhetskopiering

Når du gjenoppretter en kryptert sikkerhetskopiering, må du oppgi passordet for iCloud-kontoen din eller den lokale sikkerhetskopien. Dette sikrer at bare du har tilgang til de krypterte dataene.

Les også:

Legg igjen en kommentar