Hvordan slette all informasjon fra en Android-mobil

Å slette all informasjon fra en Android-mobil kan være nødvendig i visse situasjoner. Denne artikkelen vil veilede deg gjennom prosessen.

For å slette all informasjon fra en Android-mobil, må du utføre en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene. Dette vil fjerne alle data og innstillinger fra telefonen, slik at den blir som ny igjen.

Sikkerhetskopiering av data

Hvorfor sikkerhetskopiere?

Før du utfører en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene, er det viktig å sikkerhetskopiere viktige data som kontakter, bilder og apper.

Dette er fordi tilbakestillingen vil slette all informasjon på telefonen, og det vil ikke være mulig å gjenopprette dataene etterpå.

Hvordan sikkerhetskopiere data på Android

For å sikkerhetskopiere data på en Android-mobil, kan du bruke Google-kontoen din, eller en tredjeparts app som tilbyr sikkerhetskopieringsfunksjoner.

Følg disse trinnene for å sikkerhetskopiere data med Google-kontoen din:

 1. Gå til «Innstillinger» på telefonen din.
 2. Scroll ned og velg «Sikkerhetskopiering og gjenoppretting».
 3. Sjekk at «Sikkerhetskopier mine data» er aktivert, og velg deretter Google-kontoen du vil bruke til å sikkerhetskopiere dataene dine.
 4. Velg hvilke data du vil sikkerhetskopiere, som kontakter, appdata og bilder.

Tilbakestilling til fabrikkinnstillinger

Advarsel om tilbakestilling

Når du utfører en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene, vil all informasjon på telefonen bli slettet. Dette inkluderer kontakter, meldinger, apper, bilder og innstillinger. Pass på at du har sikkerhetskopiert viktige data før du fortsetter med tilbakestillingen.

Hvordan tilbakestille en Android-mobil til fabrikkinnstillingene

For å tilbakestille en Android-mobil til fabrikkinnstillingene, følg disse trinnene:

 1. Gå til «Innstillinger» på telefonen din.
 2. Scroll ned og velg «System».
 3. Velg «Gjenopprett» eller «Tilbakestill».
 4. Trykk på «Tilbakestill til fabrikkinnstillinger» eller «Slett alle data» (navnet kan variere avhengig av telefonmodell og Android-versjon).
 5. Bekreft handlingen ved å trykke på «Tilbakestill telefonen» eller «Slett alt».

Telefonen vil nå starte tilbakestillingen, og det kan ta noen minutter før prosessen er fullført. Når tilbakestillingen er ferdig, vil telefonen starte på nytt, og du vil bli bedt om å konfigurere den som om den var ny.

Gjenoppretting av sikkerhetskopierte data

Etter at du har tilbakestilt telefonen din til fabrikkinnstillingene, kan du gjenopprette sikkerhetskopierte data fra Google-kontoen din eller en tredjeparts sikkerhetskopieringsapp. For å gjenopprette data fra Google-kontoen din, følg disse trinnene:

 1. Under oppsettet av telefonen, logg inn med Google-kontoen du brukte for å sikkerhetskopiere dataene dine.
 2. Når du blir bedt om det, velg å gjenopprette dataene fra sikkerhetskopien.
 3. Vent til gjenopprettingsprosessen er fullført. Dette kan ta noen minutter, avhengig av mengden data som skal gjenopprettes.

Hvis du brukte en tredjeparts app for å sikkerhetskopiere dataene dine, må du først installere appen på telefonen din etter tilbakestillingen. Deretter kan du følge appens instruksjoner for å gjenopprette dataene dine.

Forebygging av uønsket datagjenoppretting

Når du har slettet all informasjon fra en Android-mobil, kan det fortsatt være mulig for noen med avansert teknisk kunnskap å gjenopprette slettet data ved hjelp av spesialisert programvare.

Hvis du vil sikre at dataene dine ikke kan gjenopprettes, kan du vurdere å kryptere telefonen før du utfører en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene. Kryptering gjør dataene dine uleselige uten riktig dekrypteringsnøkkel.

For å kryptere en Android-mobil, følg disse trinnene:

 1. Gå til «Innstillinger» på telefonen din.
 2. Scroll ned og velg «Sikkerhet».
 3. Trykk på «Krypter telefonen» (eller «Krypter nettbrettet» for nettbrett).
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre krypteringsprosessen. Dette kan ta en stund, avhengig av telefonmodell og mengden data som skal krypteres.

Når telefonen er kryptert, kan du utføre en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene som beskrevet tidligere i denne artikkelen. Dataene som slettes under tilbakestillingen vil da være uleselige og langt vanskeligere å gjenopprette.

Ved å følge veiledningen i denne artikkelen kan du slette all informasjon fra en Android-mobil og ta nødvendige skritt for å beskytte personvernet ditt. Husk å alltid sikkerhetskopiere viktige data før du utfører en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene og vurdere kryptering for å forhindre uønsket datagjenoppretting.

Les også:

Legg igjen en kommentar