Hvis du skal selge eller gi bort en gammel iPhone for å oppgradere til en nyere modell eller rett og slett skifte til et annet merke, så er det lurt å nullstille den før du selger eller gir den vekk. Da er du sikker på at ingen kan få tilgang til verken e-posten din, Apple-kontoen din, bildene dine eller annen informasjon som har vært lagret på enheten gjennom tiden du har brukt den.

For å nullstille iPhonen du må du gå til Innstillinger og velge Generelt. Bla helt til bunn hvor det står Nullstill, og klikk så på Slett alt innhold og alle innstillinger. Her må du så skrive inn kodelåsen din, og bekrefte at du virkelig vil slette alle dataene dine. Trykk så på Slett iPhone, så vil iPhonen bli nullstilt.

På dette punktet er iPhonen omtrent som når du kjøpte den fra butikken, og noen nye eiere får i alle fall ikke tilgang til verken bilder, Apple-kontoer, e-post eller noe annet lenger. Selve prosessen med å nullstille iPhonen kan ta en stund, så det er lurt å gjøre det en liten stund i forveien.

Dersom du skal selge eller gi bort mobilen kan det også være lurt å avregistrere iPhonen hos Apple. For å gjøre dette går du til https://supportprofile.apple.com/MySupportProfile.do og logger inn med Apple-kontoen din. Klikk på Edit Products, og så på X-symbolet. Da får du muligheten til å klikke på Unregister. Når dette er gjort er ikke lenger mobilen koblet opp til Apple-kontoen din, så da kan den nye eieren sette seg som faktisk eier av produktet. Da mister du muligheten til ting som Find my iPhone og lignende, noe som naturligvis er lurt å gjøre når noen andre skal ta over telefonen.

Og da er iPhonen helt klar til å leve videre hos en ny eier!

Les også: