Hvordan overføre all data fra en gammel iPhone til en ny

Noe av det kjipeste med å bytte til en ny iPhone er alt styret med å laste ned alle appene man vil ha på nytt, å miste tilgangen til alle bildene sine, og generelt alt man må gjøre klart før mobilen kan brukes som den var.

Det er heldigvis en enkel løsning på dette problemet, for det er faktisk veldig enkelt å overføre all data fra en gammel iPhone til en ny, så når du oppgrader til en ny modell kan du faktisk ta med deg alt innholdet.

Start med en sikkerhetskopi av den gamle mobilen

For å overføre all dataen fra den gamle iPhonen til den nye må du først og fremst ta en komplett backup av iPhonen din. Dette er fort gjort, men du bør gjøre det når du har tilgang til internett, ettersom det kommer til å bruke mye datatrafikk. Gå til «Innstillinger», klikk på navnet ditt der, velg «iCloud» og klikk på «iCloud-sikkerhetskopi». Sørg for at knappen der er grønn (slått på), og velg knappen «Sikkerhetskopier nå».

Da er det bare å vente en god stund mens alt innholdet fra mobilen din lastes kryptert opp til iCloud som en komplett sikkerhetskopi.

Nå må du laste ned sikkerhetskopien på den nye enheten din

Når dette er gjennomført kan du starte opp den nye mobilen din. Under oppstarten fyller du inn informasjon som vanlig helt til du kommer til siden som heter «Apper og data». Der skal du velge «Gjenopprett fra iCloud-sikkerhetskopi». Nå må du logge inn med Apple-IDen din, og velger den sikkerhetskopien du lagde på den gamle mobilen din rett istad.

iPhone

Igjen så er det bare å vente mens all dataen lastes ned. Også dette tar omtrent like lang tid, men heldigvis laster den ned det viktigste innholdet først, så du kan snart bruke mobilen mens den fortsetter å laste ned innhold.

Når prosessen er ferdig har du alt innholdet ditt, inkludert alle apper, alle bilder, musikk, filmer, podcaster og alt annet du hadde lagret på den gamle iPhonen din. Så resultatet er at den har den nye iPhone-modellen, men med alt det personlige innholdet du ikke ville miste!

Om den nye mobilen allerede har blitt brukt før du fikk installert innholdet ditt må du trolig nullstille den før du kommer tilbake til skjermen hvor du kan gjenopprette en sikkerhetskopi.

Husk også å nullstille iPhonen din før du kvitter deg med den. Da tilbakestilles denne gamle mobilen som den var når du startet den for første gang, så om du skal selge den eller gi den bort kan ingen få tilgang til informasjonen du har hatt på den.

Les også:

Legg igjen en kommentar