Hvordan overføre kontakter fra iPhone til Android-telefoner

Når man skifter fra å bruke iPhone med iOS til en Android-telefon er det en del forandringer man må bli vandt til, men det er heldigvis enkelt å ta med seg en del av informasjonen fra den gamle iPhonen sin over på den nye Android-mobilen.

Det er heldigvis enkelt å overføre kontaktene sine fra iPhone til Android, så du slipper å miste telefonnummeret til gamle venner, kollegaer og andre du har hatt kontakt med i løpet av årenes løp.

For å overføre kontakter fra iPhone til Android må du koble iPhonen til en PC eller Mac og åpne iTunes. Velg mobilen din fra iTunes-menyen og klikk på Info. Velg Synkroniser kontakter, og velg Google. Logg inn med Google-kontoen din og velg Bruk for å synkronisere.

Nå vil også alle Android-mobiler som er logget inn med samme Google-konto ha synkronisert kontaktene fra iPhonen, og du trenger egentlig ikke å gjøre noe på Android-telefonen. Kontaktene vil nemlig dukke opp av seg selv når du kobler deg mot internett, så lagres de lokalt på mobilen din.

En iPhone

Det er altså veldig enkelt å overføre kontaktlisten sin fra iPhone til Android, og dette er noe alle kan få til uten å måtte skrive inn navn og telefonnummer manuelt for alle kontaktene dine.

Alternativ metode for å overføre kontakter fra iPhone til Android (fungerer hvis du har mistet den gamle mobilen)

Hvis du har mistet iPhonen din kan du jo åpenbart ikke koble den til iTunes for å synkronisere kontaktene dine, men det er heldigvis en løsning for deg som har en ødelagt eller forsvunnet iPhone.

iPhone er nemlig stort sett flink til å ta jevnlige backuper så lenge du har iCloud aktivert, og da kan du laste ned kontaktlisten din fra iCloud sine servere.

For å overføre kontaktene må du logge inn på iCloud-kontoen din på en PC eller Mac. Velg Kontakter, og klikk på Eksporter kontakter. Velg Eksporter vCard, og last ned filen på datamaskinen/Macen.

Neste steg er å koble Android-mobilen til samme PC og overfør .vcf-fila til mobilen. Åpne Contacts/Kontakter-appen på mobilen og gå til menyen. Der velger du Setting og Import. Finn .vcf-fila og åpne den, så blir alle kontaktene importert fra iPhonen.

Og vips så har du alle kontaktene på den nye Android-mobilen din selv om du ikke lenger har tilgang til kontaktene på de gamle iPhone-telefonen. Dette er etter min mening litt mer stress enn om du bare synkroniserer kontaktene via iTunes og Google som beskrevet ovenfor, men om du har mistet iPhonen er dette det beste alternativet.

Les også:

Legg igjen en kommentar