Hvordan overføre bilder fra iPhone til datamaskinen

De fleste av oss bruker smarttelefoner som iPhone for å ta bilder med nå om dagen, og for mange er dette den primære måten å ta bilder med. Det er jo fint å ha bildene liggende på mobilen, men hva skjer om du mister mobilen, eller om den bare slutter å fungere? Uten en sikkerhetskopi av bildene dine forsvinner disse for alltid, og den beste måten å sikkerhetskopiere bilder på er ved å overføre de til en PC eller Mac.

I denne artikkelen skal vi se på et par ulike måter du kan overføre bilder fra en iPhone til en datamaskin på, og du kan selv velge om du vil gjøre det over internett eller via en kabel.

Slik overfører du bilder fra iPhone til en PC med en kabel

Om du har veldig mange bilder eller vil ta sikkerhetskopi av bildene dine raskt er en kabel den beste måten å gjøre det på. Du trenger bare den medfølgende lightning-kabelen (eller USB-kabel om du har en gammel iPhone), og en datamaskin. Slik overfører du bildene fra iPhone til en PC:

 1. Koble sammen iPhone og PC med lightningkabelen.
 2. Godkjenn tilkoblingen din fra mobilen via pop-upen som dukker opp når de kobles sammen.
 3. Åpne «Min datamaskin» / «Denne PC-en» og velg iPhonen din fra listen over «Enheter og stasjoner» fra.
 4. Gå til mappen som heter «Internal storage».
 5. Velg mappen «DCIM». Her ser du alle bilder og videoklipp.
 6. Dra bildene og videoene du vil overføre til datamaskinen over til en mappe på PC-en din. (Trykk Ctrl + A for å markere alle sammen).
 7. Vent mens alle filene overføres. Dette kan ta en stund om du har tusenvis av bilder.

Nå er alle bildene du valgte også lagret på datamaskinen din, men de finnes også fortsatt på mobilen. Nå kan du gjøre hva du måtte ønske med filene du har overført til PC-en, enten det er å ha de liggende der som en sikkerhetskopi, om du ønsker å redigere dem, eller laste dem opp på internett. Disse fungerer nå akkurat som alle andre bilder du har lagret på datamaskinen din.

Lightningkabel til iPhone og iPad

Hvis du ønsker å slette bildene fra iPhonen for å spare plass kan dette også gjøres fra samme sted. Da er det bare å høyreklikke og velge «Slett» på de bildene du vil fjerne fra mobilen din.

Les også: Slik tar du full backup av hele iPhonen.

Slik overfører du bilder fra iPhone til en Mac med en kabel

Det er enkelt å overføre bildene dine fra en iPhone over til en Mac, men fremgangsmåten er ganske ulik. Det går likevel veldig fort når du først har kommet i gang. Slik overfører du fra iPhone til en Mac:

 1. Koble sammen iPhonen med Mac-en med lightningkabelen.
 2. Godkjenn koblingen på mobilen din.
 3. Åpne «Bilder»-appen på Macen din.
 4. Velg «iPhone» i listen under «Enheter» i menyen på venstresiden av Bilde-appen.
 5. Velg «Importer alle nye bilder».
 6. Vent mens alle bildene overføres fra iPhonen til Macen din.

Nå er bildene på vei over til Macen din, og om ikke så veldig lenge har du en full sikkerhetskopi klar.

Slik kan du overføre bilder fra iPhone til PC eller Mac via en skytjeneste

Det er veldig mange ulike skytjenester nå om dagen, og mange av disse fungerer knallgodt for å ta backup av bilder med. På iPhone følger det allerede med iCloud hvor man får 5 GB gratis lagringsplass, så det er det mulig å ta sikkerhetskopi av mange, mange bilder uten å betale noe som helst.

For å overføre bilder fra iPhonen til en PC eller Mac via iCloud må du først laste opp bildene til iCloud. Dette gjør du ved å:

 1. Gå til «Innstillinger» på iPhonen din.
 2. Velg [navnet på iPhonen din].
 3. Klikk på «iCloud».
 4. Velg «Bilder».
 5. Kikk på knappen for å aktivere backup av bilder på iCloud.

Nå tar du automatisk sikkerhetskopi av alle bildene dine på iCloud. Denne er knyttet mot Apple-IDen din, så for å få tilgang til bildene dine går du til iCloud sine nettsider fra en PC eller Mac og logger inn med Apple-ID. Velg appen «Bilder» inne på iCloud.

Der ser du oversikt over alle bildene du har tatt sikkerhetskopi av. Nå kan du markere alle bildene du ønsker å laste ned på PC-en eller Mac-en din, og klikke på nedlastingsikonet i høyere hjørne. Dette kan være litt vanskelig å se, så vi har vist det frem på bildet under.

Laste ned bilder fra iCloud
Klikk på denne knappen for å laste ned bilder fra iCloud.

Les også:

Legg igjen en kommentar