Hvordan blokkere barna fra å spille visse spill på Nintendo Switch

Nintendo Switch er på mange måter den ultimate konsollen for familier med sitt enorme utvalg av familie- og barnespill. Det er derimot ikke kun barnevennlige spill på Nintendo Switch, og mange av oss har jo lyst til å spille voksenspill på konsollen.

Men hvordan kan man gjøre dette uten at barna får tilgang til disse spillene? Det er heldigvis enkelt å blokkere barn fra å få tilgang til visse spill på Nintendo Switch.

For å begrense hvilke spill barna kan spille kan man sette på aldergrensebegreninger. Først må du laste ned appen Nintendo Switch Parental Control fra Nintendo eShop. Åpne appen og velg Console Settings. Lag deg en PIN-kode, og gå til Restriction Level fra menyen. Velg ønsket aldergrensebegrensning og bekreft valget.

Når dette er gjort må du bekrefte at du er en voksen ved å skrive inn PIN-koden din før du får åpnet spillet. Det betyr i praksis at barna kun får tilgang til å spille spillene som har lavere aldersgrense enn det du har tillatt.

Om du ønsker å ha unntak fra regelen er det mulig. Fra Restriction Level-menyen kan du klikke på Whitelist for å legge til spill som skal unntas fra begrensninger. Her kan du i praksis sette på begrensninger på alle spillene, og legge de du vil at barna skal ha tilgang til på hvitelista.

Nå er det bare å laste ned spillene du vil ha

Med denne appen og blokkering av spill på Nintendo Switch trenger du ikke lenger å være redd for å laste ned skytespill eller andre spill beregnet for voksne, og kan trygt la ungene få kose seg med Mario, Animal Crossing eller hva de liker i sofaen uten at du må følge så nøye med.

Les også:

Legg igjen en kommentar