Hvordan begrense spilletid på Nintendo Switch

Å sette en tidsbegrensning på hvor mye barna kan spille i løpet av en dag er nok ikke så dumt, men det er jo alltid litt stress å skulle følge med på nøyaktig hvor lenge de sitter med spillene sine.

Heldigvis for oss som ikke alltid følger så godt med kan man få Nintendo Switch til å gjøre jobben med å ta tiden enkel for oss. Den kan nemlig styre dette helt selv. Det er mulig å sette inn tidsbegrensninger for barna på Nintendo Switch, så kan de ikke lenger spille når tiden har løpt ut.

For å kunne bruke denne funksjonen må du først og fremst ta en tur innom Nintendo eShop for å laste ned appen som heter Nintendo Switch Parental Control.

For å begrense spilletid på Nintendo Switch åpner du Parental Control-appen og går til Console Settings øverst i høyere hjørne. Lag deg en PIN-kode om det er første gang du bruker appen, og gå så til menyen som heter Play-Time Limit. Velg ønsket tidsbegrensning i antall minutter, og bekreft valget ditt.

Når Play-Time Limit er slått på vil konsollen enten slå seg av når tiden er over, eller så vil spillet bli satt på pause frem til neste dag. Dette valget styrer du fra menyen. Om du ikke velger noen av alternativene vil spilletiden kun si ifra om når grensen er nådd uten at barnet stoppes fra å spille videre.

Nintendo Switch mer Mario Kart 8 Deluxe

Om du ønsker å gi dem mer spilletid eller spille selv så kan du når som helst overkjøre appen ved å skrive inn PIN-koden du lagde i appen.

Det er også mulig å begrense hvilke spill barna kan få tilgang til å spille på Nintendo Switch. Dette styres fra den samme appen, og lar deg lage en liste over spill du kan spille uten å bruke PIN-koden for å bekrefte at du er en voksen som spiller.

Les også:

Legg igjen en kommentar