Hvorfor har Nintendo Switch økt i pris i 2020? Forklart

Nintendo Switch er den nyeste spillkonsollen til Nintendo, og ble tilgjengelig for salg i mars 2017. Vanligvis ser man at spillkonsoller gradvis blir billigere ettersom årene går, men dersom man ser på prisutviklingen til Nintendo Switch ser man en helt annerledes tendens.

I nesten hele 2017, 2018 og 2019 kunne man få kjøpt Nintendo Switch for rett over 3 000 kroner. Dersom du vil ha en Nintendo Switch i september 2020 måtte du ut med omtrent 4 200 kroner hos butikker som Kjell & Company, Elkjøp eller Power. Konsollen har rett og slett blitt en tusenlapp dyrere i 2020, så hva er egentlig grunnen til dette?

Oppdatert: Nå har prisen på Nintendo Switch falt til omtrent 3 700 kroner. Store deler av artikkelen er derfor utdatert.

Som med mye annet er det koronaviruset og pandemien som har skylden for at Nintendo Switch har blitt dyrere i 2020! Da pandemien kom for full kraft ble Nintendo Switch utsolgt over nesten hele verden, og mye av grunnen var selvsagt at folk var isolert i egne hjem hvor de da begynte å kjede seg. Hva er vel bedre enn å spille litt Nintendo for å få tiden til å gå?

Les også: De beste familiespillene til Nintendo Switch.

Samtidig som det ble en mye større etterspørsel gjorde også pandemien at det ble vanskeligere å få tak i nok arbeidskraft til å produsere mye, og både arbeidskraft og råmaterialer ble dyrere. Dette førte til at produksjonskostnadene økte, og Nintendo måtte derfor sette opp prisen på konsollen for å tjene penger på den.

Det er verdt å merke seg at dette også har skjedd med mye annen elektronikk, så det er ikke kun Nintendo Switch som har vært påvirket av dette. Både grafikkort og andre datadeler har hatt en lignende prisøkning i 2020.

Kommer Nintendo Switch til å bli billigere igjen?

Tja, det er vanskelig å si. Dersom vi kunne spådd verdien på råvarer frem i tid ville vi jo brukt den kunnskapen til å investere i det fremfor å spille Nintendo! Så svaret er at ingen vet om Nintendo Switch vil bli noe billigere igjen, eller om prisen på 4 200 til 4 500 kroner blir den nye standarden.

Dersom du har veldig lyst til å spille Nintendo Switch anbefaler vi deg å kjøre på. Det har per september 2020 ikke vært noen salg på konsollen siden før pandemien, og det er neppe slik at den kommer til å rase kraftig i verdi med det første, så man kan like godt gå til innkjøp av den hvis man har råd. Vi anbefaler å bestille Nintendo Switch fra Kjell & Company. Der får man gratis frakt, en konkurransedyktig pris, og rask levering!

Dersom du rett og slett synes det er altfor dyrt å betale over fire tusen kroner for en konsoll kan du vurdere Nintendo Switch Lite som koster omtrent 2 500 kroner. Denne konsollen kan spille nesten alle Nintendo Switch-spillene, men koster altså omtrent halvparten av prisen. Den store ulempen er at dette kun er en håndholdt konsoll, så den kan ikke kobles til TV-en

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar