Bør man velge Nintendo Switch eller Nintendo Switch Lite? Forklart!

Når man skal kjøpe den nyeste Nintendo-konsollen ser man raskt at den kommer i to utgaver; vanlig Nintendo Switch, og en billigutgave med navn Nintendo Switch Lite. Ved første øyekast kan disse to konsollene se ganske like ut, men det er viktig å ære klar over forskjellen på dem, for disse er faktisk ganske store.

Så dersom du har planer om å kjøpe en Nintendo Switch kan du bruke denne artikkelen for å se om du er fornøyd med en Nintendo Switch Lite (kan kjøpes hos Kjell & Company for omtrent 2 500 kroner), eller om du vil ha den dyrere Nintendo Switch (som kan kjøpes fra Kjell & Company for litt over 3 700 kroner).

Den aller største forskjellen mellom Nintendo Switch og Nintendo Switch lite ligger i at vanlig Switch kan spille spill på TV-skjermer, og fungerer på den måten som en helt vanlig spillkonsoll akkurat som PS4 eller Xbox One. Nintendo Switch Lite derimot er en slags håndholdt konsoll som ikke kan kobles mot TV-en, men er altså mer lignende på de gamle Nintendo DS-ene som var populære for noen år siden.

Til tross for at det er en «vanlig» konsoll og en håndholdt konsoll er det samme konsollen, og man kan spille de samme spillene. Eller, mer korrekt blir å si at man kan spille nesten alle de samme spillene, for det er nemlig noen få spill som ikke kan spilles på Nintendo Switch Lite. Heldigvis er det kun snakk om ytterst få, og alle de store og kjente spillene fungerer helt supert på Nintendo Switch Lite også. Det er en egen liste over disse spillene nedenfor.

Les også: De beste familiespillene til Nintendo Switch.

Spørsmålet på hvorvidt man skal kjøpe en Nintendo Switch eller en Nintendo Switch Lite avhenger derfor helt og holdent på om man vil ha en håndholdt konsoll, eller om man ønsker å ha en tradisjonell konsoll koblet opp mot TV-en. Husk at vanlig Nintendo Switch også fungerer i håndholdt modus, så med denne får du begge to i samme dings, men ulempen er jo at man må betale omtrent det dobbelte for denne konsollen sammenlignet med Lite-utgaven.

Liste over Nintendo Switch-spill som ikke fungerer på Nintendo Switch Lite

Denne listen er basert på spill som har sluppet innen september 2020, så det kan være at det blir flere spill her i fremtiden. Uansett, alle spill som ikke kan spilles på Nintendo Switch Lite er som følger:

Det er med andre ord ikke spesielt mange spill, og heldigvis ingen av de store og kjente flaggskipspillene til Switch

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar